Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Webinar_LM04_2020.jpg

Vellykket webinar med landslagstrenerne

Region Øst har i desember arrangert webinar for spillere og trenere tilhørende årgang 2004 og 2005.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er veldig fornøyde både med påmelding og oppmøte på de to webinarene som ble gjennomført henholdsvis 10. og 17. desember. I tillegg til de påmeldte deltakerne som logget seg på, vet vi at flere spillere satt sammen i små kohorter - som gjør at det var flere enn de registrerte antall påmeldte som deltok.

Gitte Madsen-Kaarød og Kristine Lunde-Borgersen, som begge er trenere for yngre landslag kvinner (LK04), tok oss gjennom et 45 minutters langt webinar den 10. desember. På guttesiden tok Jørgen Laug, som er en av to trenere på yngre landslag for menn (LM04), oss gjennom tilsvarende for gutta den 17. desember.

Utvikling skjer i rykk og napp
I korte trekk så ble det snakket om hva som har skjedd frem til nå - både nasjonalt og regionalt i årgangene og hva de yngre landslagstrenerne ser etter i en spiller. Det var lagt trykk på at spillere og trenere må være tålmodige, da utvikling skjer i rykk og napp. Spillerne ble oppfordret til å jobbe godt på egenhånd, både individuelt og sammen med laget, selv om man ikke nødvendigvis her og nå er del av et utviklingsmiljø regionalt eller nasjonalt. Noen spillere viser tidlig sine spissferdigheter, mens andre ikke kommer ut i full blomst før ut i tyveårene.

I tillegg til spillforståelse og samhandling med andre, trenger en spiller fysiske egenskaper som teknikk, utholdenhet, styrke og balanse. Man må heller ikke glemme indre dialog (hvordan man snakker til seg selv), kommunikasjon, vennlighet, raushet og eierskap i egen utvikling. Sistnevnte er nok den viktigste suksessfaktoren for å lykkes i det lange løp.

Se muligheter og ikke begrensninger
I vår region er det mange restriksjoner å forholde seg til, mange har ikke hatt lov til å trene inne, og noen lag får heller ikke lov til å samles ute. Viktigheten av å se muligheter og ikke begrensninger er betydelig for utviklingen også i denne perioden. Man kan trene mye håndballspesifikt, både fysiske og mentalt, selv om man ikke har tilgang til hall. Videre ble det nevnt at mange lett lar seg påvirke av andre med- og motspillere; hvordan de trener og forbedrer seg og at man lett lar seg bli stresset av det. Både på jentesiden og guttesiden ble det nevnt at det er viktig å stole på seg selv – hvor er du i din utvikling og hva er det du er god på? I tillegg til å reflektere over hva du ønsker å bli bedre på.

I et lag trenger man mange ulike kvaliteter for å være gode sammen, og ulike spilltyper kan styrke et lag. Det ble i den forbindelse viet litt lengre tid på individuell utviklingsplan og hvordan man kan sette seg mål. Både kortsiktige mål som man kan jobbe med her og nå, samt langsiktige mål man ser for seg om to-tre år, og til slutt drømmemål som ligger langt fremme. Det ble nevnt at som spiller må man være utviklingsorientert og nysgjerrig på egen utvikling. Det ble på slutten av begge webinarene vist forståelse for at tiden man er inne i nå kan være kjedelig og utfordrende, spesielt mentalt, men bruker man tiden godt og setter seg klare mål for det man ønsker oppnå i denne perioden, så kommer man styrket ut av det. 

Gode tilbakemeldinger
Charlotte Knai Pedersen (trener i Ull/Kisa) var en av de som deltok på webinaret torsdag 10. desember. Hun skryter av webinaret, og påpeker at det var det mye viktig som ble sagt. Bjørn Bystrøm i HK Eidsberg deltok på webinaret torsdag 17. desember, og skriver til oss at webinaret var kort og konkret. Han likte godt at det ble brukt litt tid på å forklare spillere hvordan et målsetningskjema kan brukes, og at det ble utrykt at det er lav terskel for å ta kontakt med Region Øst om man lurer på noe. I likhet med Bystrøm, deltok Mats Tubaas-Hermansen (spiller i Øvrevoll Hosle) på webinaret torsdag 17. desember. Han synes det var et veldig bra opplegg med gode eksempler på hvordan man kan lage og bruke en individuell utviklingsplan. Webinaret ga inspirasjon til å holde motivasjonen oppe under covid-19 tiden.

Tom Fokstuen og Trine Sneeggen Fors i spill/trening i NHF Region Øst takker de yngre landslagstrenere for å ta seg tid til å inspirere håndballspillerne i vår region, og ser nytten i å møte spillerne og treneren på en ny plattform når vi ikke har mulighet til å samles på tvers.