Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022_SPUJ17_samling1.jpg

De eldste SPU-gruppene (SPU 17) er i gang

Mye av spillerutviklingsaktiviteten i Region Øst er allerede godt i gang, og noen setter i gang om ikke lenge.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongen 2022-23 vil vi ha fire SPU-samlinger for SPU 17 (årgang 2005). I tillegg tar vi til sikte på å gjennomføre to landsdelsamlinger inneværende sesong - hvor den første gjennomføres i Rakkestad helgen 18.-20. november. Men før vi samler spillere i Rakkestad skal vi gjennomføre to SPU-økter. Den første samlingen ble gjennomført på Ekeberg henholdsvis 11. oktober for guttene og 13. oktober for jentene.

2005-årgangen er en årgang som har gått glipp av mange av de store kartleggingsarenaene grunnet pandemien. Det medfører at vi i år tenker at det er ekstra viktig med spillerutviklingen for akkurat denne årgangen denne sesongen. I sesongen 2022-23 ledes SPU G17 av Jørn Rune Andersen og Marius Auensen, sistnevnte er også fysisk trener på det regionale miljøet denne sesongen. SPU J17 ledes av Knut Eindride Kristensen Moe og Pia Helen Kristensen Moe.

Jentene og guttene har ulike fokus for øktene og temaene er satt ut fra på hva de aldersbestemte landslagene tenker det er viktig å ha et ekstra fokus på i årgangene. Guttene hadde duellspill som hovedtema på første økt, mens jentene hadde fokus på forsvarsroller og ansvarsområder. Vi har fått en stemningsrapport fra SPU J17-økten som ble avhold torsdag og de kunne fortelle følgende:

På økten til jentene tok man seg tid til å reflektere rundt tema i form av teori da man ønsket å øke spillerens bevissthet om viktigheten av forflytning før og etter forsvarsaksjoner. Øke forflytningshastigheten/omstillingen, jobbe med beredskapsstilling i form av balanse, beinstilling og posisjon. I tillegg fikk spillerne posisjonsindividuelle arbeidsoppgaver/fokus i sin rolle, og det siste skal man også jobbe videre med på neste samling. I etterkant av økten skrev alle spillerne noen stikkord om hvordan de opplevde økten og det er en fin måte å få en kjapp evaluering på. Når man oppsummerte tilbakemeldingene ser man at flere opplevde at det var en rød tråd i økten som virkelig traff på tema på alle øvelser man gjennomførte, og de opplevde at økten var veldig utviklingsfokusert både i form av øvelser, men også i form av mange tilbakemeldinger. Flere spillere opplever at det er inspirerende å møte andre spillere enn de normalt trener med i det daglige i tillegg til at det er motiverende å møte andre trenere i treningshverdagen.

Veien videre for 2005 kullet er som følger:

SPU: Vi skal ha én SPU-gruppe for jenter og én SPU gruppe for gutter. Samlingsplan og annen relevant informasjon vil dere finne ved å trykke her.

REG: Det vil være et REG-miljø for jenter 04 (05) og et for gutter 04 (05). Disse skal ha fire dagsamlinger i løpet av sesongen. Datoer for samlinger og annen relevant informasjon vil man etter hvert finne ved å trykke her.

Landsdelsamling: NHF Region Øst (RØ) i samråd med NHF Region Sør (RS) skal arrangere to landsdelsamlinger inneværende sesong. Den første samlingen gjennomføres helgen 18.- 20. november 2022 med RØ som arrangør. Den andre samlingen finner sted 12. -14. mai 2023 med RS som arrangør