Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fair Play-vert.jpg
Foto: NHF RØ

Fair Play-vert

Målsettingen med Fair Play-arbeidet er at alle involverte i norsk håndball skal ha et bevisst forhold til håndballens grunnverdier forankret i prinsippet om Fair Play. Prinsippet om Fair Play skal vises gjennom positive og konkrete handlinger.

Vi håper at alle får en fantastisk håndballsesong, og forutsetningen for dette er at alle håndballkamper i alle aldersklasser foregår i trygge rammer der mestringsglede og Fair Play står i fokus.

En Fair Play-vert skal være en godt synlig person som sikrer at kampen gjennomføres i rette Fair Play-ånd både på og utenfor banen. NHF Region Øst har sendt ut informasjon og vester til alle våre klubber i starten av sesongen.

Dette betyr blant annet ekstra fokus på at dommerne blir tatt godt vare på og behandlet med respekt. Vi trenger mange dommere i regionen for at alle kampene skal kunne gjennomføres. Dersom de blir godt tatt imot, og får en god opplevelse, vil de trives bedre i rollen sin og fortsette utviklingen til det beste både for seg selv og håndballen.

Fair Play-vert:

  • En person fra hjemmelaget/arrangørklubben oppnevnes som kampens vert
  • Personen ifører seg NHF sin Fair Play-vest
  • Ideelt sett bør det rulleres på hvem som er kampens vert, slik at mange får et forhold til dens oppgaver

Fair Play-vertens oppgaver:

Før kamp:

  • Ønske spillere, trenere og dommere velkommen til kamp og oppfordre til god stemning og Fair Play, eventuelt henvise til garderobe
  • Sørge for at lydfil med Fair Play-budskap avspilles før kamp eller at speaker leser opp «Fair Play-tekst» (se lydfil og tekst nederst i saken)

Under kamp:

  • Være godt synlig i hall og på tribuneområde og fremme god sportsånd.
  • Sørge for at alle får en positiv opplevelse. Om det skulle være nødvendig, ta tak dersom noen ikke opptrer som ønskelig, på eller utenfor banen. Henvise til "Fair Play".
  • Ha ekstra oppmerksomhet på uønsket adferd mot dommere. 

Etter kampen:

  • Dersom det oppstår uønskede hendelser som ikke er forenlig med Fair Play – meld fra til klubben/klubbstyret og be de ta saken videre med regionen dersom det er nødvendig.

Tekst som kan leses opp av speaker:

Kjære håndballvenner, spillere, trenere, dommere og dere som er publikum.

Håndball skal være gøy - og er en idrett for alle. På våre arrangementer og ellers på våre aktiviteter, er vi opptatt av Fair Play.

Vi ber dere støtte deres lag på en fair og sporty måte, samt vise en positiv holdning ovenfor samtlige deltagere, dommere og øvrig publikum.

Ha en fantastisk dag i ______________

Last ned Fair Play lydfil som kan spille av: