Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Årets Grasrottrener RØ 2024.jpg
Preben Strai (Norsk Tipping), Anki Lian Spanic (Barnehåndballansvarlig NHF RØ), Jonathan Berens (Daglig leder, Kjelsås håndball), Marit Gjestvang Petersen og Mads Andreassen (Daglig leder, NHF RØ)

Årets Grasrottrener i Region Øst ble Marit Gjestvang Petersen

Vi gratulerer Kjelsås med fokus og satsning på trenere, og premien på 10.000,- fra Norsk Tipping.

Årets Grasrottrener er en kåring som gjennomføres av Norges Håndballforbund (NHF) og Norsk Tipping gjennom konseptet Grasrottrener. I vår region fikk fem veldig verdige kandidater flest stemmer og fikk dermed muligheten til å bli kåret til Årets Grasrottrener regionalt.

De fem kandidatene var:

  • Berit Fladby-Ekås / Borgen
  • Ken Mario Andersen / Frogner
  • Marit Gjestvang Petersen / Kjelsås
  • Ada Josefine Rognerud / Raumnes og Årnes
  • Birgitte Risa / Linderud

Onsdag denne uken kunne vi overraske og gratulere Marit Gjestvang Petersen som vinner i Region Øst! Hun er nå, sammen med fem vinnere fra de øvrige regionene, med i finaleheatet om å bli Årets Grasrottrener på nasjonalt nivå. Denne kåringen og utdelingen skjer under Topphåndballseminaret på Helsfyr og Oppsal 14. - 16. juni. Marit er selvsagt invitert med opphold under hele helgen.

Daglig leder i Kjelsås, Jonathan Berens, hadde sammen med Marits trener-makkere Ina Renskaug og Julie Hanssen – klart å holde på hemmeligheten helt frem til overrekkelsen.

Marit er trener for flere lag, men i dag var det Kjelsås J12 som var med på festen i Kjelsåshallen. Her ble det servert pølser, spilt «Simply The Best» og konfettien regnet da Marit ankom hallen – helt uvitende om hva som var på gang.

Av Preben Strai fra Norsk Tipping og Daglig leder i NHF Region Øst, Mads Andreassen, fikk Marit ett personlig diplom, samt en sjekk på ti tusen kroner. Pengene går til klubben, som anbefales å bruke premien til fortsatt investering av trenerne i Kjelsås. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Årets Grasrottrener RØ 2024_2.jpg

Marit er virkelig en dame som alltid står på for at jentene. Hun setter opp gode opplegg for treningene for at spillerne skal ville komme på trening og være der for å bli bedre - og lære mer.

Marit finner også på masse sosialt som lagene kan gjøre sammen. Hun er virkelig en trener som barna kan stole på og de vet de har trygge rammer rundt og i laget.

Marit er engasjert og ivrig. Hun ser alle spillerne og setter utvikling og mestring i fokus. Selv om hun har trent flere barnelag i mange år, søker hun kunnskap og lytter til andres meninger og erfaringer. Marit spiller alltid på lag med klubben.

Marit har allerede tatt flere moduler av trenerutdannelsen og kan snart titulere seg som Trener 1.

Hun er også et stort forbilde for yngre trenere. Det var ungdomstrener Julie Hanssen som nominerte Marit. En viktig egenskap for grasrottrenere!

På spørsmålet om hvordan det er å bli kåret til Årets Grasrottrener i Region Øst, svarer Marit at hun er ydmykende glad og skjelven i bena. Når man legger ned mye innsats i jobben med barna, er det stort å se at det blir verdsatt.

- Å bli nominert, inspirerte meg til å tenke at vi kan vinne noe for klubben. Og få lov til å markedsføre en så stor Oslo-klubb gjorde det ekstra gøy. Jeg fikk helt frysninger da jeg skjønte at det var en av ungdomstrenerne som hadde nominert meg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Årets Grasrottrener RØ 2024_3.jpgUngdomstrener Julie Hanssen og Marit.

Marit brenner så veldig for barnehåndballen fordi hun har glede og en lidenskap for håndball – som har vært med henne i hele oppveksten. Lukten av vafler og svettelukt i garderoben, sammen med det å veilede og inspirere kunnskap til barna, er bare noen av tingene hun nevner.

- De skal ha det gøy, men gøy handler om å mestre. Med over 40 håndballbarn i dette kullet, betyr det at vi gjør noe riktig. Det er dette som driver meg.

Marit oppfordrer alle, ALLE til å ta trenerkurs! Det er gode opplegg både her i region Øst og i de andre regionene. Viktig å ikke bare «ta av gamle ferdigheter», men faktisk få lære hvordan man skal lære bort. Ikke minst fordi er det mye nytt stoff.

- Jeg tok først noen kurs det første året jeg var barnehåndballtrener, og så har jeg re-freshet det nå i denne sesongen. Det har vært kjempenyttig. Det at jeg har med meg litt erfaring, for så å gå inn igjen å ta kursene på nytt, har kanskje vært det mest verdifulle. Jeg bruker mange av øvelsene og verdisettet vi lærer, når jeg lager treningsøkter for jentene.

- Ta trenerkurs! Avslutter Marit.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Årets Grasrottrener RØ 2024_4.jpgKjelsås J12 jublet for treneren sin.

Se filmen fra overraskelsen her:

kommer