Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

 Julie Thane og Mia Schjenken-Stenberg
Julie Thane og Mia Schjenken-Stenberg var et av parene som var på dommersamling

Dommersamling under fellesrunden

Forrige helg ble fellesrunden i Bringserien gjennomført med stor suksess – også for dommerne.

Samlingen for dommerne i interregional utviklingsgruppe ble holdt denne helgen. Gruppen består av dommere fra hele landets Utviklingsgruppe 1 for dommere, og samlingen inkluderte et faglig opplegg fredag kveld samt dømming lørdag og søndag med oppfølging fra dommerutviklere.

Se bilde av alle dommerparene nederst i saken.

Disse ambisiøse dommerne har mål om å utvikle seg til nasjonale dommere, og samlingen på denne kamparenaen var avgjørende for deres utvikling. Noen av regionens dommere deler entusiastisk om sine erfaringer fra helgen, og forteller om den verdifulle læringen de fikk gjennom samlingen.

Julie Thane og Mia Schjenken-Stenberg har dømt sammen siden oktober i fjor. Julie har vært i utviklingsgruppene i 3 år, mens Mia ble tatt opp i forkant av denne sesongen. 

- Vi satser på dømmingen fordi det er sosial, givende og veldig gøy. Satsing som dommer gir ikke bare oss mulighet for utvikling som dommer, men det gir også stor mulighet for personlig utvikling. 

De forteller at forrige helgs dommersamling var veldig sosial og morsom.

- Gjennom å se på og omgås med par fra de andre regionene har vi lært masse som bidrar til vår videreutvikling som par. Også er det jo litt stas å få være med på interregional samling. 

Mille Østreng Simensen og Carine Wille-Johansen har dømt sammen i snart to sesonger. De startet sammen i Boblene sesongen 2022-23 hvor de videre kom opp i Utviklingsgruppe 2 rundt jul, og deretter Utviklingsgruppe 1 til sommeren.

- For oss var dommersamlingen en arena for å være sosiale og dele erfaringer. Vi er alltid ute etter å lære og høre hva andre dommere har erfart.    

Sebastian Erland Freiherr Treusch von Buttlar Brandenfels og Eirik Wang Johansen har dømt sammen siden starten av denne sesongen. Eirik har vært i utviklingsgruppene i en og en halv sesong, mens Sebastian har vært i gruppene i to sesonger.

- Samlinga var morsom! Det var gøy å møte dommere fra andre regioner, og det tror vi skaper et bedre fellesskap for dommerne i Norge. Samlingen ga oss muligheten til å forbedre oss som et dommerpar, da det er så mange dyktige dommere og observatører som gir gode tilbakemeldinger. 

Ida Karenersen Kristine Konst Fossum har dømt sammen siden 2016 og vært i utviklingsgruppene siden 2018. De kom opp i Utviklingsgruppe 1 i 2020.

- Vi satser på dømmingen først og fremst fordi vi elsker håndball! Dømmingen er en veldig fin ting vi har sammen som par som både utvikler oss, gir oss fine erfaringer, samarbeidsevner og lederegenskaper vi kan ta med oss videre. I tillegg treffer vi mange forskjellige mennesker ute i hallene og sammen jobber vi alltid mot målene våre. Det å se at man utvikler seg sammen er en veldig fin følelse. 

Dommersamlingen under fellesrunden i Bring er noe de alltid ser frem til.

- Det er veldig gøy å treffe dommerpar og utviklere på tvers av regioner, utvide nettverket vårt, men også å se på hverandre, lære av hverandre og backe opp hverandre i en rolle som ofte kan være litt ensom. I tillegg er det alltid fint med faglig påfyll og å få muligheten til å diskutere håndball med andre håndballentusiaster.

Sindre Karlsen og Dennis Martinsen har dømt sammen i et halvt år, men har begge vært individuelt i Utviklingsgruppe 1 over flere år.

- Vi har valgt å satse på dømming fordi vi synes det er veldig givende å utvikle oss som kampledere, og vi har et klart mål om å nå vårt fulle potensiale og nå så langt som mulig. 

Dommersamlingen under fellesrunden er noe også dette paret ser frem til hvert år.

- Dommersamlingen under fellesrunden i Bring-turneringen er alltid et høydepunkt både sosialt og faglig. Det gir oss muligheten til å møte dommere fra andre regioner som vi ikke nødvendigvis møter så ofte, og det gir oss sjansen til å dømme morsomme kamper med talentfulle, unge håndballspillere. Hele samlingen er basert på at vi skal bli bedre håndballdommere med god oppfølging fra veiledere, noe som er viktig for oss.

Helt til slutt kommer en oppfordring til unge dommere, eller andre som ønsker å begynne å dømme håndball:

 - Det viktigste av alt er å ha det gøy! Se så mye håndball som mulig, og ikke vær redd for å kaste deg ut i det selv om det kan virke skummelt!