Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Landsdelssamling_2024_RØ_RS_4.jpg
Foto: Trine Sneeggen Fors (NHF RØ)

Vellykket Landsdelssamling i Skien

Landsdelssamlingen med spillere fra Region Øst og Region Sør ble arrangert i Skien 2.-4. februar 2024.

Denne samlingen ble arrangert flere steder i Norge denne helgen, hvor 44 utøvere fra hver region var innkalt. Hvem som var innkalt i Region Øst og Sør kan du se her.

For våre utøvere bestod fredagen av håndballøkter for både jentene og guttene. Spillerne ble delt i interregionalt i grupper. I tillegg til håndball hadde vi et ekstra fokus på kosthold og ernæring, med fokus på hva som kan være lurt å spise når man trener så mye, og hvor ofte. Her fikk vi inn en ekstern foredragsholder som holdt et innlegg for utøverne.

Landsdelssamlingene skal bidra til å sikre en tydelig faglig link mellom det regionale spillerutviklingsmiljøet og det sentrale landslagsmiljøet.

Guttene fikk besøk av Talentsjef for yngre landslag Claus Dalgaard-Hansen på fredagen. Han holdt foredraget «Du er dine valg», hvor utøverne ble påminnet om å ta eierskap i sin utvikling. På håndballbanen var guttene igjennom pasningsteknikk, individuelt forsvar og linjespill denne helgen, mens de i styrkerommet hadde fokus på hypertrofi-trening. I tillegg deltok Målvaktstrener for yngre landslag Mads Fjelddalen hele helgen.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Landsdelssamling 2024 Gutter.jpgFoto: Trine Sneeggen Fors 

Jentene fikk besøk av Ane Victoria Ness Mällberg på lørdag, som også overnattet til søndag og deltok på søndagsaktiviteten. Jentene hadde, som gutta, fokus på avleveringsteknikk, og mottatt/pasning i presset situasjoner. De jobbet med fart og trøkk i fremoverspillet og hvordan ta de gode valgene. De jobbet med å være ballorienterte i forsvar og løpskapasitet. I styrkerommet hadde de en økt med mer pulspreg. Her var det mange kjente øvelser, men en uvant måte å jobbe på.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Landsdelssamling_2024_RØ_RS_jentene.jpgFoto: Trine Sneeggen Fors 

Vi ønsket en helg med gode treningsøkter, gode samtaler samt fysisk og teoretisk påfyll. Spillerne og lederne bodde på Hotell Fritidsparken, og treningene foregitt i haller ikke langt unna overnattingstedet. Det var lagt opp til gode pauser mellom aktivitetene slik at man kunne restituerer godt og være klar til neste aktivitet. Ut fra evalueringen fra utøverne ser det ut til at de som deltok er veldig fornøyd med samlingen og at dette skaper motivasjon for å jobbe videre i klubb for å utvikle seg som håndballspiller. 

Vi takker alle våre regionale ressurser fra Øst og Sør for gode økter og god oppfølging av utøverne.