Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SPU 23-24_G13 Østfold_Samling 1.jpg

G13 Østfold først ute med SPU-trening

Vi er i gang med spillerutvikling for årgang 2010, og motiverte gutter fra G13 Østfold møtte til første trening.

Spillere som kalles inn til samling på SPU 13 er valgt ut av klubbtrener og antall plasser på hver økt er basert på klubbens lisensierte spillere i denne årsklassen. Ut fra tildelt plasser kan klubbene rullere på spillerne de har meldt inn til utviklingstiltak. Eneste unntak er målvakt; der lager Region Øst en rulleringsliste blant de innmeldte slik at det på hver økt er tre-fire målvakter avhengig av gruppestørrelsen.

Denne sesongen vil det være åtte samlinger for hver av SPU-gruppene, og treningene foregår på rundgang hos klubbene som deltar. Gruppene er satt sammen geografisk for å skape gode relasjoner i nærområdet og for å minske belastningen med for lang kjøring mellom treningsarenaer.

Det vil denne sesongen være ti utviklingsmiljøer for jentene og fem utviklingsmiljøer for guttene. Gruppene ledes av spillerutviklere engasjert av NHF Region Øst, men vi ønsker også at klubbtrenerne til utøverne er til stede under øktene.

På SPU 13 ønsker vi å skape gode treningsøkter med fokus på mestringsfølelse og individuell teknikk. Samtidig skal det være en gøy, lærerik og positiv opplevelse. Her vil spillerne få trene med spillere fra andre klubber samt få instruksjon og veiledning av trenere de ellers ikke har i hverdagen.

Det er mellom samlinger spillerne utvikles, og av den grunn er klubbtreningen den aller viktigste utviklingsarenaen for utøverne. Det er også en av grunnene til av vi ønsker at klubbtrenerne er til stede og aktivt deltar på økten sammen med SPU-trener. Da kan spillerutvikler gi innblikk i hva man ønsker at årgangen skal ha fokus på, og klubbtrener kan få inspirasjon og ta med seg temaer og øvelser tilbake til resten av klubblaget sitt for at flere utøvere kan «ta steg» i sin utvikling.

G13 Østfold startet SPU-sesongen for 2010-årgangen, og hadde sin første samling tirsdag 10. oktober i Trøgstadhallen. I denne SPU-gruppen er det gutter fra HK Herulf Moss, HK Trøgstad 97, Kråkerøy IL, Skogstrand IL, Tindlund/Rolvsøy, Tistedalen T&IF og Torp IF.

Gruppen ledes av spillerutvikler Jan Inge Pedersen - som kan fortelle om en ivrig gjeng som møtte til første samling. Fokuset var å gjøre utøverne kjent med ulike kasteteknikker, hvor høy arm og siste steg mot mål var gjennomgående allerede fra start. Jan Inge sier at det var en bra økt, hvor man så utviklingsparate utøvere som tok til seg tilbakemeldinger, og han er godt fornøyd med utviklingen gutta hadde i løpet av nitti minutter.

Trøgstad var vertskap for den første økten og trenerteamet til laget var aktive sammen med spillerutvikler og skapte gode rammer for læring. De resterende klubbtrenerne opplevde en god økt som inneholdt masse nyttig som de skal ta med seg tilbake til klubb, noe som er i tråd med vår målsetning.

Det er gøy å være i gang med SPU 13 og vi ser frem til å sette i gang flere utviklingsmiljøer. Datoer for samlinger finner man her. 

Og skulle du være nysgjerrig på andre deler av spillerutviklingen vår, kan du ta en titt i vårt spillerutviklingshefte.

Skulle det være at man ikke finner laget sitt i oversikten, eller har noen spørsmål kan man ta da kontakt med Trine Sneeggen Fors på epost: trine.sneeggenfors@handball.no