Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rullestolhåndball_foto_Veronika_Stigaard_Larsen.jpg
Foto: Veronika Stigaard Larsen

Rullestolhåndball i Nordstrand IF

Det arrangeres "avkast" for rullestolhåndball lørdag 30. september, kl. 11.30-13.00 i Nordstrand Arena.

Rullestolhåndball er en idrett i vekst, både nasjonalt og internasjonalt. I dag finnes det kun tre lag i Norge, og endelig etableres det et tilbud i Oslo også. Rullestolhåndball er hovedsakelig rettet mot personer med en fysisk funksjonsnedsettelse som gjør det utfordrende å ta del i det ordinære håndballtilbudet, med krav til løp, hopp og hurtige vendinger. Du behøver ikke bruke rullestol i hverdagen for å delta, og det er heller ikke nødvendig med full fysisk funksjon i overekstremitet(er). Dette er en aktivitet som passer for alle, uavhengig av forutsetninger, mål og ambisjoner. 

Lørdag 30. september kl. 11.30-13.00 er det klart for "avkast" for rullestolhåndball i Nordstrand Arena.

«Det er allerede personer som har meldt interesse for arrangementet, men vi har selvfølgelig plass til flere!» sier trener i Nordstrand Rullestolhåndball, Helene Utgård.

Hun forteller at den første prøvetreningen vil bestå av informasjon om tilbudet, samt en introduksjonsøkt med fokus på ballbehandling og bevegelse i stol. Spillere fra Nordstrand IF sine A-lag vil delta på treningen. I tillegg kommer utøvere fra Follo og Elverum rullestolhåndball, som har flere års erfaring fra idretten og ønsker å dele sitt engasjement. 

Helene Utgård har vært engasjert som trener for Follo HK Rullestolhåndball siden 2017, i tillegg til at hun har vært i trenerteamet til Norges landslag i rullestolhåndball. Nå venter nye muligheter i Nordstrand IF.

«At Nordstrand IF endelig utvider paraidrettstilbudet ved å inkludere tilbud for bevegelseshemmede, viser at klubben satser på en idrett - like muligheter. Jeg er ekstremt spent på utviklingen som blir i tiden fremover»

Etter avkastet vil Nordstrand ha ukentlige treninger på lørdager fra 11.30-13.00 i Nordstrand Arena. Her kommer de til å samarbeide tett med de andre håndballagene i Nordstrand IF, slik at det alltid vil være utøvere til stede på håndballøktene.

«Å fylle på med flere spillere er noe vi har svært god erfaring med og som sikrer at vi kan legge til rette for at alle utøverne får den kvaliteten i tilbudet som de fortjener. Etter hvert vil det dessuten bli aktuelt med deltakelse i seriespill, samt nasjonale og internasjonale turneringer», forteller Utgård.

Har du spørsmål om rullestolhåndball i Nordstrand, ta kontakt med Helene Utgård:
E-post: helene@nordstrand-if.no
Tlf: 94034454