Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

RT_2023.jpg
Foto: Trine Sneeggen Fors

Fornøyde spillere etter Regional Talentsamling

Helgen 16.-18. juni 2023 ble årets talentsamling gjennomført i Rakkestad med rundt 250 deltakere født i 2008.

Vi hadde planlagt en samling for 160 deltakere, men som følge av påmeldingskaoset var det ønskelig å gi flere deltakere plass på samlingen. Sammen med Rakkestadhallen AS laget vi et program for totalt 252 spillere, og disse ble fordelt i seks jentegrupper med 26 spillere per gruppe og fire guttegrupper med 24 spillere per gruppe.

På denne samlingen ønsket vi å samle spillere til en inspirerende helg, hvor de fikk flere håndballøkter med fokus på utvikling av sine håndballferdigheter; både teknisk, taktisk, fysisk og mentalt. Vi ønsket å motivere spillerne til mer selvstendighet og ansvarlighet i sitt daglige treningsarbeid. Samlinger i regional regi kan sammenliknes med hospitering i klubb (les: hospitering utenfor klubb).

Tema på håndballøktene var (1) pådrag - viderespill og kryssningspill, (2) forsvarsroller og ansvarsområder og (3) valg og vurderingsspill. I tillegg hadde alle spillere en beachhåndballøkt hvor vi ønsket å gi spillerne en innføring i spillets egenart. Utover dette hadde gruppene også en fysisk treningsøkt. Her hadde vi fokus på generell styrketrening med egen kroppsvekt, eller trening med strikk som ytre belastning for de som var mer kjent eller ønsket gjøre øvelsene tyngre. I tillegg hadde en av våre fysiske trenere fremlegg om treningsbelastning, eierskap i egen utvikling og viktigheten av restitusjon – både for å prestere, men også for å holde seg skadefri.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

RT_2023_4.jpgLasse Halaas og Lars Sonerud hadde økter i beachhåndball og var på beachbanen hele lørdagen i 30 grader og strålende sol.

Vi takker kinosjefen i Rakkestad som åpnet lokalene sine for at vi kunne sitte godt, og samle mange på den andre teoribolken. Erik Hofseth fra Olympiatoppen ga utøverne verktøy for å ha utviklingsfokus som strategi, for optimalisert ferdighetsutvikling og mestring av prestasjonsstress. Avslutningsvis samlet vi spillerne i gruppene sine, og tok en oppsummering av helgen og snakket om veien videre.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

RT_2023_3.jpgErik Hofseth fra Olympiatoppen.

Det står mange dyktige spillerutviklere og ledere bak disse dagene for å gi spillerne best mulig opplevelse. Nå legger vi tre flotte dager i Rakkestad bak oss, og gleder oss over alle hyggelig tilbakemeldinger vi har fått fra både spillere og deres foresatte. 2008-kullet virker som en ivrig, lærevillig og morsom gjeng som vi gleder oss til å bli bedre kjent med i sesongen som kommer.

RT_2023_6.jpg

Vi i NHF Region Øst takker Rakkestadhallen AS for nok et godt samarbeid rundt Regional Talentsamling, og vi takker også dugnadsgjengen som har vært der hele helgen!