Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Beachdommer_Usler.jpg
Thomas Usler og Linn Kristine Usler ble nominert til å dømme finalen i NM Beach Senior Kvinner

En helg som dommer i NM Beach

Fredag morgen, dommerbaggen er pakket, neste stopp er Sandefjord og NM i beachhåndball.

Dette er et reisebrev skrevet av Thomas Usler og Linn Kristine Usler, som dømte flere finaler i NM Beach 2023.

Kl. 13:00 sjekker vi inn på hotellet og gjør oss klar til å møte alle de andre dommerne og få de siste oppdateringene og presiseringene av regelverket.

Ankommer Gokstad Beach-arena kl. 17:30, og dugnadsgjengen er i full gang med forberedelser. To fantastiske gutter, på dugnad, møter oss og har satt av sin fredag til å være våre samarbeidspartnere i tre innledende seniorkamper. NM er endelig i gang.

Første kamp; «Hei det er jo halve landslaget her jo...»   Så utrolig kult at de stiller opp i NM! For oss dommere er det jo litt status å få lov til å lede kamper med Norges mest erfarne beachhåndballspillere.

Tre kamper unnagjort og planen er klar; en rask dusj, deretter middag, før en rydder dommerbaggen klar til i morgen tidlig.

Lørdag morgen.
Klokken er 05:30. Det er varmt, og værmeldingen sier at det kommer til å bli en meget varm dag. Og ikke minst så kommer dette til å bli en utrolig opplevelsesrik dag.

J18, G18, senior kvinner og menn. Herregud, det her skal bli en opplevelse. Men det skal også bli alvor. Kjenner det trykker litt.  

Og vi leverer! Kamp etter kamp blir gjennomført med fokus på å fremme beachhåndballen.

På arenaen er det god stemning.

«Hei dommer, hva får jeg hvis jeg gjør en 720?»
«2 poeng, men jeg kommer til å ta en frontflip...»,
og dermed havnet jeg i sanden som dommer. Det ble ikke noe 720, men en 360 med påfølgende flyverpasning og backhand i mål, medførte at jeg jo måtte «stupe kråke» i sanden, og vise at vi dommere også er med på å skape stemming på arenaen.

Lørdagen ebber ut i mange utrolige opplevelser, og før vi går til middag er det en kort dommersamling med alle dommerne. Mange har gode opplevelser fra dagens mange kamper, og vi spisser oss inn på morgendagens sluttspillkamper.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Beachserien 2022 dommer.jpgBilde fra finalene i Beachserien 2022. Foto: Svein André Svendsen

Søndagens plan er klar: kl. 09.00 er det kvartfinale i herreklassen. Lokaloppgjør og mye på spill. Her er det stor sannsynlighet for at et av lagene havner i finalen og kan bli Norgesmestere.

Ballen droppes, og dagen er i gang. NM er jo bare helt fantastisk! Og det skulle bare bli enda bedre. Fordi nyheten lekkes av NHF sin representant: «Dere skal dømme de neste kampene på Center Court! Dere skal nemlig dømme NM-finalen i Kvinner Senior. Dette har dere virkelig fortjent. Og forresten, dere må kle dere fint, fordi dere skal på TV».

For en boost og for en ydmyk stolthet. Far og datter, som representer Region Øst og Skedsmo håndballklubb, skal på nytt dømme NM-Finalen.

Planen legges, og vi er tidlig på finalearenaen. Trekning og draktfarge avklares tidlig, og alt det formelle med kampen er i boks. Innløpet planlegges og der står vi. Stolte representanter for dommerne og synger høyt «Ja, vi elsker»

Lydnivået øker og ballen droppes. Nå er vi i vårt ess. Dette kan vi, dette er vi trygge på og her skal vi skape en fantastisk håndballopplevelse for alle på banen og arenaen.   

Spektakulære mål fra begge lag, og stemningen er stor. «.... ett minutt igjen....»  og lagene kjenner på presset. Det blir en jevn første omgang som Larvik Turn til slutt vinner.

Pause, og lagene legger en plan for siste omgang, like så legger vi vår plan;
«Likhet, dialog, og la spillerne avgjøre.»

Andre omgang er i gang og arenaen responderer godt. Masse god håndball og det nærmer seg en avgjørelse for både bronse, sølv og gull.

Sluttsignalet lyder og jublende spillere løper inn på banen. Kampen ender med 2-0 seier og lagene takker av alle involverte, før de stolt stiller opp på banen for mottakelse av heder. Og for en heder. At en far og datter kan oppleve dette sammen sier noe om beachhåndball som idrett.

Og dagen er ikke ferdig! 

Vi får gleden av å levere 110% innsats i bronsefinalene i G16 og J16, før vi til slutt gir oss selv en «high five» for nok en solid dag i Sandefjord og NM i beachhåndball.

Vi setter omsider kursen hjemover. Det er sand overalt.

Slitne og møre i bena, men veldig stolte av å ha representert Skedsmo HK og Region Øst, og ikke minst fått muligheten til å bidra for alle spillerne under årets Norgesmesterskap i beachhåndball.

Til NHF og alle som har vært involvert i helgen,
Tusen takk for en fantastisk fin helg.  

Mvh
Thomas Usler og Linn Kristine Usler

NHF Region Øst ønsker å gratulere Thomas og Linn Kristine, i tillegg til de andre dommerne fra Region Øst som dømte under NM Beach:

Hevi Nori, Erling Juul Thorsen, Alexander Sæthern, Melissa Sundo, Ole Christian Fjeld og Karl Ove Vika Sørensen.