Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dommer_Martinsen_Emanuelsen.jpg
Dennis Martinsen og Patrick Emanuelsen (Raumnes & Årnes/Asker) dømte Fredrikstad Bkl. 2 – Sandefjord 29.04

Fem debuter i 2. divisjon forrige måned

Vi ønsker å gratulere hele fem dommerpar med debut i 2. divisjon i april.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ida Karenersen og Kristine Konst Fossum (Eidsvold IF) debuterte 18.04, og ledet oppgjøret mellom OSI – Aker.

Dommer_Karenersen_Fossum.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi startet å dømme sammen i 2016, så snart har vi vært makkere i sju år. Ida begynte å dømme i 2010 og Kristine (Kikki) oppdaget dommeryrket i 2014. Vi har vært i Utviklingsgruppe 1 siden september 2020. 

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Vår dommerutvikler er sjefen sjøl: Erik Borglin. Han har fulgt oss tett og lenge. Det har ført til at vi har fått en veldig fin relasjon hvor vi er ærlig med hverandre både når det kommer til ris og ros i dommergjerningen. Erik har hjulpet oss veldig med å ta steg hele veien. Sammen har vi alltid fokusert på faste og tydelige arbeidsoppgaver. Disse har vi jobbet kontinuerlig og tålmodig med, slik at de har blitt godt satt før vi har funnet oss nye ting å jobbe med. Erik har også hatt tydelige mål og krav, som har gitt oss klare rammer til hva vi skal kunne forvente og forlange av oss selv. Han har vært veldig viktig for at vi har klart å utvikle oss dit vi er i dag, og vi er veldig glade for at det har vært nettopp Erik som har fulgt oss. Vi har det alltid veldig fint i hallen med Erik, og tar med oss alt han har gitt oss videre både på og utenfor banen!  

Fun facts om oss: 
Kikki: Må alltid blåse avkast + har egen rating på toast i alle haller hun er i. 
Ida: Er sekretæren i paret som passer på at kamprapporten er i orden før, under og etter kamp, da dette fort kan bli for komplisert for makker ved siden av å blåse avkast og spise toast haha. 

Keven Tveter Pedersen og Wolf Herwig Glittenberg (Eidsvold IF) debuterte 22.04 og dømte oppgjøret mellom Sarpsborg – Flint Tønsberg 2

Dommer_Pedersen_Glittenberg.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi tok dommerbarnekamp når vi var 13 år gamle, og har dømt sammen siden den gang. Vi ble året etter spurt om vi ville bli med utviklingsgruppe 3 (boblene) for mer utvikling, og det har vi aldri angret på. Nå har vi vært i utviklingsgruppe 1 de siste 2/3 sesongene.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Vi har hatt Svein Olafsen de siste årene, og han har vært en veldig viktig brikke for vår utvikling. Samarbeidet mellom oss har bestått av veldig god kommunikasjon. Det å kunne prate sammen om en dårlig kamp skal ikke være kjeft eller nedlatende, men konstruktivt og lærerikt.  Der synes vi utvikleren vår har vært veldig god. Han har latt oss prøve nye arenaer, nivåer og alltid stilt opp. Vi er jo et dommerpar som dømmer, men vi er en dommer-trio som gjennomfører. Mye av vår utvikling og lærdom kommer nok av interessen til utvikler. Han har møtt opp på beep tester som vi har løpt privat, han har tatt av kvelder sammen med oss for å se på tidligere kamper og observere å lære av dem. Det har vært et fantastisk samarbeid.

Fun facts om oss: 
Fun fact om Keven: Må ha redbull og musikk før kamp.
Fun fact om Wolf: Alltid fylle flaske rett før vi går ut av garderoben.

Dennis Martinsen og Patrick Emanuelsen (Raumnes & Årnes/Asker) debuterte 29.04 med Fredrikstad Bkl. 2 – Sandefjord

Dommer_Martinsen_Emanuelsen.jpg

Hvor lenge har dere dømt?
Vi hadde første kampen våres sammen i desember 2022, og bestemte oss allerede da for å satse sammen. Patrick startet å dømme i 2010 og Dennis i 2017.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Henning har vært en god støttespiller for oss i våres første sesong og stilt høye krav kontinuerlig. Dette samarbeidet har gjort at vi har fått en veldig bra utvikling sammen og individuelt. Det har vært mye latter og mye diskusjoner som vi heller ikke kunne vært foruten. Videre har også Mathea Jensen vært en støttespiller som vi forhører oss med dersom det er ting vi lurer på. Gode samtaler her også med fokus på de viktige tinga for å lykkes.

Fun facts om oss: 
Dennis: Hver match med Patrick er jeg nødt til å argumentere for å ikke bruke den rosa drakta. De gangene vi bruker rosa, har jeg da tapt diskusjonen.
Patrick: Jeg er ikke overtroisk, men jeg er overbevist om at jeg dømmer best når jeg har på meg rosa.

Ida Berger og Anette Fjeld (Halden Håndballforening) debuterte 30.04 i oppgjøret mellom Bækkelaget Håndball Elite og Aker Topphåndball 2. 

Ida Berger/Anette Fjeld (Halden Håndballforening), dømte finalen i J20 mellom Kråkerøy og Fredrikstad. Dommerutvikler: Glenn Johannessen

Hvor lenge har dere dømt?
Vi startet å dømme sammen i 2016, av litt tilfeldigheter siden vi begge hadde makkere som ønsket å satse. Så litt overraskende at vi nå plutselig står som 2. div dommere.

Hvor viktig har dommerutvikleren deres vært for deres utvikling?
Glenn Johannessen er verdt sin egen vekt i gull for oss! Han har brukt ekstremt mange timer og søndager og gitt oss mye konstruktiv kritikk. Fru Johannessen må jo være en fantastisk dame som tillater at Glenn bruker så mye tid på oss. Uten Glenn hadde vi ikke vært på nivået vi er på, og mest sannsynlig avsluttet dommerkarrieren for lengst.

Fun facts om oss: 
Begge to har hund og vi trener mye sammen utenom dømming. En funfact er at Anette er kartleser i rally og Ida er den som klarer roe gemyttene når det koker.

Sammen utfyller vi hverandre veldig godt, og vi gleder oss masse til kommende sesong! 

Ingrid Krosby og Linda Olsen Syversen (HK Eidsberg/Tindlund) debuterte 22.04 i oppgjøret mellom Gjerpen HK Skien 2 og Halden