Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Korsvoll_640.jpg
Korsvoll/Monolitten og Ullern J16 sammen med dommerne Eirik Wang Johansen og Milda Dahlstrøm

Storslått åpning av den nye Korsvollhallen

Torsdag 24. november ble den første seriekampen i Korsvoll flerbrukshall avviklet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leserinnlegg fra boblesjef Ole Christian Fjeld:

Det var ekstra morsomt at det var et Boble-par som skulle få æren av å blåse i gang den første kampen. Eirik Wang Johansen og Milda Dahlstrøm skulle dømme Korsvoll/Monolitten mot Ullern J16 i den aller første seriekampen i Korsvolls nye hall.

Dette var Ullerns hjemmekamp og den skulle opprinnelig spilles i Skøyenhallen, men etter en rask henvendelse fra Korsvoll var ikke Ullern vanskelige å be. De skjønte jo at det var stort med egen hall og at man gjerne ville spille første kamp i den.

Korsvoll har ventet på egen hall lenge. Veldig lenge faktisk. Klubben har kanskje norgesrekord i «største håndballklubb uten egen hall».

- Mange av forkjemperne for egen hall rakk å se ungene vokse opp, forteller Anne-Lise Hektoen (styreleder i Korsvoll Håndball). «Norgesrekorden» unner hun ingen klubb.

Vi fikk også en rask omvisning og fikk se seks flotte dommergarderober.

- De skal imidlertid deles med fotball og andre idretter, men dommerne vil nå ha flere flotte rom å skifte og dusje i hos oss, forteller Hektoen.

Hun anbefaler dommerne til å ta med en liten hengelås de kan feste på garderobeskapet da løsningen for å låse inn verdisaker er «hengelås på skap». Hun avslutter med å fortelle meg at dommerne selvfølgelig er like velkomne i den nye hallen som de har vært i «gjestehallene».

Saken fortsetter etter bildet.

Korsvoll-2_640.jpg

Etter trekking av ball og bane så er det klart for å blåse i gang den aller første kampen i Korsvollhallen. Det er en nervøs begeistring å spore hos Korsvoll/Monolitten. De av jentene som har vokst opp på Korsvoll har hørt prat om hall siden de tok i sin første ball. Nå skal de altså spille den første kampen her.

- Og selvfølgelig byr vi på kaffe og kaker, legger hun til.

Ved kampstart har dommerne gjort seg klare, og jammen fikk vi tatt et samlebilde også.

Litt prestisje lå det nok også i å score det første målet i den nye hallen. Den æren gikk til Korsvolls nr. 7 - Frida Sofie Gaupset Eide.

Derifra og ut tok Korsvoll/Monolitten styringen og vinner kampen. Denne gangen var det nok de som ville det mest.

Saken fortsetter etter bildet.

Korsvoll-3_640.jpg

Dommerparet

Milda traff jeg første gang i 2020, da var hun allerede i Boblene og ble tidlig identifisert som et talent. Eirik traff jeg for første gang i en Temaserierunde i 2021 og jeg skjønte raskt at det bodde en god dommer i den gutten. Så kommer mars 2022 og begge mangler makkere, det ble starten på en meget spennende duo. På kort tid har de funnet et godt samarbeid seg imellom, og når dette skrives har de blitt tatt opp i Utviklingsgruppe 2. Det er vel fortjent, gratulerer! En ting å merke seg ved dette paret er at de dømmer med en ro vi «voksne» dommere bør misunne de.  Jeg gjør i alle fall det!

Etter kampen har vi en utviklingssamtale, og på slutten av denne spør jeg om jeg kan sende de noen spørsmål om hvilke tanker de har om dommergjerningen. Det har de ingenting imot. Vi er veldig spente på hva paret har som tanker rundt dommerrollen og hvilke tips de har til andre unge fremadstormende dommere:

Begge er aktive spillere. Hva tar dere med dere som spillere inn i dommerrollen?

- Som spillere tar vi med oss forståelsen for spillet og ansvaret vi som dommere har ovenfor kampopplevelsen til begge lag. I tillegg tar vi med oss fløytedisiplinen, for en kamp som blir blåst i stykker er ikke en god kamp.

Hva tenker dere som dommere at spillere og benken kan gjøre for at kampen skal bli bra?

- Vi syntes det er utrolig viktig at man opprettholder respekten mellom alle kampdeltagende, uansett alder, kjønn, etc. På banen er alle like! Man skal ha fokus på kampen, og ikke på dommerens avgjørelser. Da mener vi kampopplevelsen for alle parter blir bedre. Uten dommer blir det ingen kamp, tross alt.

Hva tenker dere, som spillere, kjennetegner en dyktig dommer?

- En god dommer burde ha egenskapen til å dømme rettferdig. Det å kunne resette seg etter en situasjon på banen, og kunne holde roen i kampens hete. Man burde tørre å stå opp for sine egne avgjørelser, likevel ha god selvinnsikt og vite når man kanskje selv har tatt feil. Vi mener også at gode dommere burde ha en gjennomgående god dialog med benken.

Banen er relativt stor, så alle kan ha forskjellige synsvinkler inn i situasjoner, så det er viktig å oppklare uklarheter igjennom kampen.

Hvilke tips vil dere gi til unge som har lyst til å bli dommere?

- Den beste dommeren sitter verken på benken eller tribunen! Tørr å stå i situasjonene som oppstår og ikke stress. Hvis man beholder roen så får man en mye bedre oversikt over spillet. Ikke minst, ha det gøy! Å dømme skal først og fremst være en god opplevelse, så ikke ta deg selv så høytidelig hele tiden.

(For god ordens skyld, undertegnede står i Korsvoll som dommer)

Ole Chr. Fjeld