Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast ballen-dagen_Vestby.jpg
Instruktørene fra Frogn videregående skole sammen med læreren Sigurd Johann Lande Foto: Trine Sneeggen Fors

Stort oppmøte på Kast ballen-dagen!

Mandag 17. oktober var rundt 80 barn fra Vestby barneskole samlet i Vestby Arena.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kast ballen er et skoletiltak i regi av Norges Håndballforbund (NHF) for å introdusere flere barn til lek med ball. Prosjektet er ment for alle 1. til 3. klassinger i hele landet, og i 2022 har rundt 570 skoler i Norges land deltatt. Av de rundt 570 skolene var 87 av disse i NHF Region Øst.

Kast ballen-dagen er en del av opplegget og er ment for 3. klassinger, og tidligere denne uken ble den avholdt i Vestby Arena. Det var NHF Region Øst som arrangerte, hvor det var hentet inn instruktører fra Frogn videregående skole for anledningen. Emma Maria Lindquist fra Vestby Håndballklubb var klubbens representant denne dagen og hun kunne gledelig fortelle om håndballtilbudet i klubben om det var noen som ville spille litt mer håndball nå som Kast ballen–perioden i skolen er over.

Artikkelen fortsetter under bildet.Kast ballen-dagen_Vestby3.jpgFoto: Trine Sneeggen Fors

Fokuset på Kast ballen-dagen i Vestby Arena var lek, glede og mestring, noe elevene så ut til å sette stor pris på. Det var mye barnelatter å høre i hallen, og lærerne som deltok ga gode tilbakemeldinger både når det gjaldt arrangementet, men også mye skryt til de unge instruktørene fra Frogn videregående. Instruktørene var tålmodige, de forklarte øvelsene godt og de var flinke til å gi positive tilbakemeldinger til barneskoleelevene - som gjorde at de smilte fra øre til øre hele mandag formiddag.

Celina og Trine som deltok fra Regionskontoret storkoste seg. De kunne lene seg tilbake og nyte all den gode aktiviteten da arrangementet var i gang. Ekstra kjekt var det å se gleden til barna da de fikk utdelt sushi fra Lerøy, refleks fra Gjensidige og drikkeflaske fra hummel. Dette var en av de beste skoledagene de hadde hatt, kunne noen elever fortelle.

Artikkelen fortsetter under bildet.Kastballen-dagen_Vestby2.jpgFoto: Trine Sneeggen Fors

Vi må rette en stor takk til elevene fra Frogn videregående som hadde forberedt seg godt ut fra de rammene som var lagt; de hadde stålkontroll på tid og grupper.

Kast ballen er et veldig bra skoletiltak som i igjen har vist seg å motivere til lek med ball i skoletiden. Kanskje er det flere nye barn som via skoletiltaket har oppdaget den fantastiske idretten vår, og blir å se i en hall nær en av de 87 skolene som deltok i år.