Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener_640x360.jpg
Illustrasjonsfoto

Hvem tar vare på trenerne?

Det å kjenne tilhørighet er ikke bare viktig for spillerne, men også for trenerne.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

For at vi skal ha med oss våre utøvere lengst mulig er vi avhengige av å ha med dyktige og dedikerte trenere som trives, utvikler seg og blir tatt vare på i klubb. Det å kjenne tilhørighet er ikke bare viktig for spillerne, men også for trenerne.

Trenerne tar vare på spillerne, hvem tar vare på trenerne?

Vi vet at enkelte trenere kan føle seg litt ensomme i klubben. Vi tror at dette kanskje har blitt litt forsterket gjennom pandemien. Lagene har ikke kunnet trene sammen på tvers, krysset hverandre i hallen og det har vært begrensninger på hvor mange man kunne samle til sosiale lag.

Vi håper derfor at sesongen 2022-23 blir et år uten begrensninger. Hvor klubb og trenere kan sette av litt tid til å skape gode relasjoner internt, gjennom møteplasser med fokus på utvikling, begeistring og tilhørighet. Kanskje det også kan være en ide å samarbeide med andre klubber?

Har din klubb en plan? Vi i Region Øst har laget et forslag til hvordan et årshjul kan se ut, og håper at de klubbene som ikke har gode planer kan bli litt inspirert.

Årshjul trener_640.jpg

Trykk her for å se bildet i større format.

Forslag til temaer på trenermøtene:

  • Foredrag fra en av trenerne i klubben
  • Foredrag fra en ekstern (Kosthold, fysisk trening, skadeforebyggende trening etc.)
  • Caser til diskusjon (Utfordringer man kan møte med utøvere, foreldre og spillergruppa)

Vi ønsker å utfordre våre klubber til å dele gode erfaringer. Har dere allerede gode møtearenaer og en plan eller planlegger dere å sette i gang? Send oss noen ord og noen bilder fra en god møteplass, så kan vi hjelpe hverandre.

Sammen blir vi bedre!