Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hederspriser_2022.jpg

Vinnerne av årets hederspriser

Årets unge ildsjel, Årets dommerarbeid i klubb og Årets inkluderingspris for sesongen 2021-22 er kåret.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets inkluderingspris – Bjørndal IF håndball

Prisen tildeles en klubb som aktivt arbeider med å styrke inkludering av barn, unge og voksne med flerkulturell bakgrunn og/eller med funksjonsnedsettelse.

Bjørndal IF ble stiftet i 1996 og klubbens motto er «Idrett for alle». Klubben er i hovedsak en breddeklubb for barn og unge som vokser opp på Bjørndal, men de har også flere seniorlag i håndball.

Bjørndal IF Håndballs motto er «Håndball for alle». Klubben har satt i gang en rekke tiltak for å integrere barn og unge med innvandrerbakgrunn; blant annet ved å jobbe direkte mot skolene og lokalsamfunnet for å informere og invitere barn inn i håndballen, samt å arrangere gratis håndballskoler for de yngste kullene. Klubben ansetter ungdom fra Bjørndal med innvandrerbakgrunn som hjelpetrenere, og jobber aktivt med å få inn foreldre med flerkulturell bakgrunn i styret.

Klubben har ifølge egne undersøkelser en av de laveste treningsavgiftene i bydelen. Hovedstyret i klubben tror at dette er et viktig integreringstiltak. Betaler du en treningsavgift kan du også delta på flere idrettsaktiviteter i klubben.

Årets unge ildsjel - Nour Noureddine (Holmlia)

Prisen tildeles en person mellom 16 og 25 år som har gjort en solid innsats for klubben sin. Personen kan enten være trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i klubben.

Til tross for sin unge alder har Nour Noureddine (17 år) allerede i flere år gjort en solid innsats for klubben sin, Holmlia sportsklubb. 

Nour har vært spiller og etter hvert kaptein fra barnehåndballen og opp til juniornivå der hun spiller inneværende sesong. Som spiller ser hun og oppmuntrer andre, og viser omsorg både på og utenfor banen. Dette har bidratt til at mange spillere har fortsatt å spille håndball lenge. 
 
Nour har tatt barnekampveilederkurs og har stilt opp som dommer for klubben på en rekke barnekamper de siste årene. Hun har med dette bidratt til at vi har kunne ha denne typen arrangementer i hallen. Hun har i flere år vært assistenttrener for barnelag, og den siste sesongen har hun også vært hovedtrener for vårt J11-lag. Hun gjennomfører flere treninger i uka med disse, og leder laget stødig i kamper. Hun bygger tillit til spillerne på en imponerende måte, og er et forbilde for disse. Hun har tatt trenerutdanning, og bygger stadig sin kompetanse i trenerrollen. 
 
Siden april 2021 har hun vært styremedlem både i hovedstyret i Holmlia sportsklubb, leder for ungdomsstyret og medlem i gruppestyret for håndballen, og bidratt der med sitt unge og friske blikk, noe som er svært viktig for klubben særlig med tanke på rekruttering. 

Nour er også alltid å se i hallen når vi har arrangementer der. Mangler det noen til dugnad stepper hun inn enten det er snakk om kiosk eller sekretariat. Nour er en sånn person som får en liten håndballgruppe som vår til å gå rundt.  

Gjennom sitt engasjement i klubben bidrar Nour til at det er attraktivt å spille håndball og at håndballen er et positivt miljø for barn og unge på Holmlia. Hun er et forbilde for både spillere i klubben og andre barn og unge på Holmlia med sitt engasjement! Hun fortjener virkelig å bli sett og hedret for dette ut over klubbens rekker.   

Årets dommerarbeid i klubb - Lisleby

Prisen tildeles en klubb som har jobbet aktivt og systematisk med dommerarbeid. Klubben utvikler dommere og dommerutviklere som er engasjerte og stolte både på og utenfor banen.

Vi ønsker å nominere Lisleby. De har alltid par med i boblene, og denne sesongen har de det, i tillegg til ett par i Utviklingsgruppe 2 og ett par i Utviklingsgruppe 1. De har flere dommerutviklere (mor og datter), som er der for dommerne. De har trappet ned med utvikleroppdrag i regionserien/bobla, for å kunne bistå enda mer i egen klubb. De har også sosiale treff for dommerne. To av delmålene deres for å beholde dommere, er å ha par med i bobla, og å reise på turnering sammen. De involverer også trenerne/spillerne i egen klubb om hvordan man skal oppføre seg på banen mot dommere, i tillegg til at de deltar på foreldremøter og forteller om hvordan publikum bør oppføre seg. De to siste punktene er det som skiller dem fra andre klubber, og det er også viktige punkter vi skulle ønske flere gjorde. 

Årets klubb

For å kunne kåre en vinner må det være minst to nominert. Det var det ikke i kategorien «Årets klubb», og vi deler derfor ikke ut noen pris. Regionstyret benytter likevel anledningen til å gi en honnør til alle våre klubber for den fantastiske jobben som er lagt ned de to siste årene under pandemien.

Vi gratulerer alle vinnerne! De vil motta premier og hyllest under en hederskveld 1. juni.