Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Webinar 640_360.jpg

Presentasjon og opptak fra infomøtene

I mars og april gjennomførte vi fem webinarer om den nye sesongen, hvor 130 ledere deltok.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi inviterte styreledere, sportslig ledere og daglig ledere i klubben. Inkludert trenere, lagledere og andre i klubben, deltok nærmere 300 personer på disse møtene.

Målet med møtene var å presentere spilltilbudet for den nye sesongen, svare på eventuelle spørsmål og komme med presiseringer. Spesielt viktig denne gangen var en gjennomgang av lederens rolle, samt å takke for den fantastiske innsatsen under pandemien. Vi ønsker å takke alle som deltok, og for alle innspill vi mottok både under og etter webinarene.

Det er viktig at alle setter seg inn i SPILLTILBUDET og SESONGBESTEMMELSENE til Region Øst. 

Agendaen var følgende:

  • Lederens oppgaver
  • Spilltilbudet 2022-23
  • Nivå – alle klasser.
  • Obligatoriske trenermøter og kurs
  • Praktisk informasjon
  • Påmelding
  • Nasjonalt ungdomsseminar
  • Belastning – regler og fornuft

Her finner du presentasjonen som ble brukt under webinaret (PDF).

Under kan du se opptaket vi gjorde av webinaret den 5. april:

NYTT FOR SESONGEN

Vi har laget en oversikt hvor vi presiserer endringene for kommende sesong:

10-årsserien: Nytt for sesongen er at det inviteres til to nivåer i J/G 10: Øvet og uøvet. Fra sesongen 2022-23 melder dere på alle lag i hhv klassen J10 eller G10, i samme nivå (uøvet eller øvet). Deretter skal man dele spillerne inn i jevne lag i det nivået man har meldt på lagene. Disse lagene behøver ikke å være faste hele sesongen. Tvert imot – skap håndballmiljø ved å bytte på hvem som spiller med hvem. Men sørg for å dele inn lagene så jevne som mulig hver gang.

Egen drakt på målvakt i 10-årsklassen: Vi ser ikke hensikten med at målvakt må ha egen farge på drakt/vest, og denne reglen tas bort fra og med sesongen 2022-23. Det er et behov for flere målvakter, og det at målvakt ikke har egen farge på drakt/vest gjør at «førstemann tilbake» i utgangspunktet kan løpe i mål. Dette kan bidra til å utfordre flere til å stå i mål, og oppleve mestring som målvakt.

5. divisjon menn: En av avdelingene i menn 5. divisjon får en ny utfordring kommende sesong. Vi ønsker nemlig Follo HK Rullestolhåndball velkommen i den ordinære serien! Håndballreglene er stort sett de samme. Den største forskjellen er at alle, utenom dommeren, sitter i rullestol, og at det er 5 utespillere, ikke 6 som i det ordinære spillet. Follo vil av praktiske årsaker kun spille hjemmekamper, ikke ha samme antall kamper som de andre lagene, og derfor ikke ha mulighet for å rykke opp. Dette betyr at alle lagene i den ene 5. divisjonspuljen, vil få en ekstra kamp – nettopp mot Follo.

Trenerattesten: På Idrettstinget 2021 ble det bestemt av Trenerattesten blir obligatorisk. Den vil sette et tydeligere standard for norsk idrett. Trenerattesten har en løsning som gir klubbene oversikt over egne trenere, inkludert enkel oversikt over alder- og kjønnsfordeling på trenerne, hvilke trenere som har fullført Trenerattesten – og hvilke trenere som har fremvist politiattest.

Vanlige regler fra sesong 2022-23: Det er svært viktig at alle trenere og ledere nå vet at pandemien ikke lenger påvirker aktiviteten vår. Dermed må alle forholde seg til alt fra regler for omberamming, sidebytte, kritiske datoer som er satt i forbindelse med påmeldingsfrister og siste spilledatoer. Er spillere syke med korona, regnes de på lik linje med øvrig sykdom. Totalt antall spillere som kan være syke (ikke skadet!) på et lag, er igjen tre – for at en kamp kan utsettes utover de vanlige omberammingsfristene.