Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Patrick_Lars_640.jpg
Patrick Emanuelsen og Lars Johannessen Engen debuterte i 2. divisjon 17. mars

Fått prøve seg i 2. divisjon

Tre dommerpar fra Utviklingsgruppe 1 har denne sesongen fått prøvekamper i 2. divisjon.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cornelia Viken og Ingrid Krosby

Cornelia_Ingrid_640.jpgCornelia og Ingrid ble satt sammen som par i oktober i fjor og fant tonen veldig fort både på og utenfor banen. Begge startet å dømme i 2012, men da med andre makkere. Debutkampen i 2. divisjon fikk de 17. mars hvor Nit-Hak spilte mot Follo HK Damer 2. Etter debuten har de blitt satt opp på tre andre kamper i 2. divisjon.

- For oss som dommerpar har utvikleren vår Mathea Jenssen hatt mye å si for at vi har kommet så langt. Hun har fulgt oss tett opp i starten noe som har gjort at utviklingen vår har skutt til værs. Gjennom gode tilbakemeldinger og konkrete arbeidsoppgaver til hver kamp har hun bidratt til at vi har kommet så langt vi har gjort på den korte stunden som et dommerpar. Det at vi har en utvikler vi hele tiden kan ta kontakt med hvis det er noe vi lurer på eller andre ting rundt dømmingen har gjort at vi har vokst sammen som et par.

Også tidligere utviklere har vært viktig for oss, uten disse ville vi heller ikke ha kunnet nådd dit vi har gjort i dag. Vi har lært mange nyttige tips fra alle de ulike utviklerne vi har hatt og tatt med dette inn i dommerhverdagen vår som har hjulpet oss til å bli bedre dommere.

Patrick Emanuelsen og Lars Johannessen Engen

Patrick_Lars_640.jpgEtter at Patrick og Lars hadde startet som dommere med andre makkere i 2010 begynte de å dømme sammen i 2014, den gangen for Region Sør. De meldte overgang til Asker og Region Øst i 2017 og har dømt sammen her siden. De debuterte i 2. divisjon 17. mars i kampen mellom Sarpsborg og Rælingen. Etter debuten har de blitt satt opp på fem andre kamper i 2. divisjon.

- Det er selveste Børresjef (Bjørn-Erik Børresen) som følger oss og siden han tok over stafettpinnen har vi tatt det vi mener er veldig store skritt på relativt kort tid. Han betyr uten tvil mye for vår utvikling, både som enkeltdommere og som makkerpar. Kommunikasjonen oss imellom er god og vi har klare målsetninger for veien videre. 

Sindre Karlsen og Kristoffer Bjerketvedt Helminsen

Kristoffer_Sindre_640.jpgSindre og Kristoffer har dømt sammen i 5 sesonger og dømmer for Gresvik. Debutkampen i 2. divisjon fikk de 10. mars i kampen mellom Tveter og Oppsal 2. Etter debuten har de blitt satt opp på fem andre kamper i 2. divisjon.

- Dommerutviklere har betydd svært mye for vår utvikling som dommere. Andre Hansen var vår første utvikler og har betydd veldig mye for vår utvikling og bidratt med mye god kompetanse. Vi er svært takknemlige for jobben han har gjort sammen med oss. Vi gleder oss til nye utfordringer sammen med nye utviklere!

NHF Region Øst gratulerer alle involverte!

Dommerne trenger også en trener

Som dommerutvikler skal du bidra til å skape trygghet og rammer for utvikling hos den enkelte dommer. Som nevnt tidligere i saken, er dommerutvikleren en essensiell resursperson som er med på å forme og utvikle dommerne. Dommerne trenger også en egen trener! Dommerne i Utviklingsgruppe 1 har dommerutviklere som selv dømmer eller har dømt på høyt nivå. Dommerutviklerrollen vil også bidra til at du utvikler deg selv som dommer dersom du fremdeles er aktiv. Mer informasjon om dommerutviklerutdanningen finner du her.