Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barisic og  Hvalsbråten.jpg
Ena Barisic og Ann-Helen Løkken Hvalsbråten på Regional Bylagscup

- Endelig kan vi tenke selv

Forrige helg var det Regional Bylagscup. Der fikk flere dommere prøve seg på nytt nivå.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regional Bylagscup er en turnering der spillere fra de ulike SPU-miljøene blir satt sammen til lag som en del av kartleggingen i SPU15. På bakgrunn av spillernes prestasjoner gjennom hele SPU-sesongen, har det blitt tatt ut 6 bruttotropper à 21 spillere. Link til bruttotroppene finner du her: JENTER | GUTTER.

I den forbindelse nominerte våre boblesjefer 7 par som skulle få dømme denne turneringen. Det er en gulrot for innsatsen de har vist denne sesongen, samt progresjonen de har vært gjennom. De aller fleste parene som ble nominert, dømmer 14-årsklassen til vanlig.

Denne turneringen er forbeholdt bobledommere, og blir også sett på som en trygg arena der man kan prøve seg på 15-årsklassen. Som dommer er det en overgang fra 14- til 15-årsklassen, for da er det noen nye regler som gjelder, i tillegg til de reglene som gjelder for alle klasser. Derfor er det veldig fint at bobledommere får muligheten til å prøve seg under trygge rammer.

(Artikkelen fortsetter etter bildene)

Dommer1.jpg
Foto: David Strand Isaksen og William Sonerud (t.v.) og Viktor August Hagen og Pontus Almer Westby (t.h)

I forkant av kampene, fikk parene en innføring på fokusområder for dagen. Dette var det dommerutviklerne som sørget for. Dommerutviklerne som var til stede var Ole Christian Fjed, Jan Josef Joachimiak, Thomas Usler og Neda Rahimizadeh. Alle parene fikk tre-fire kamper hver, og etter hver kamp, hadde de en prat med dommerutvikleren som var på banen. På spørsmålet om hva de syns om dagen og opplegget, så svarte samtlige at det var utrolig gøy, og at det var fint å få prøve seg på 15-årsklassen under trygge rammer. Flere kunne også skrive under på at det var deilig å oppleve en rolig atmosfære. «Endelig kan vi tenke selv. Ingen spillere, trenere eller publikum kjeftet på oss, og vi fikk ro til å tenke selv. Vi skulle ønske alle kamper var sånn».

(Artikkelen fortsetter etter bildene)

Dommer2.jpg
Foto: Ida Keskin og Tilde Miljeteig-Fjeld (t.v.) og Tasnim Muhriz og Martine Sogn (t.h.)

La dette være en oppfordring til alle som er i hall – husk at det kan være første kampen dommerne dømmer, første kampen på nytt nivå, første kampen med makker, og at nerver kan forstyrre konsentrasjonen. Kjefting og press fra alle kanter hjelper ikke på konsentrasjonen og selvtilliten. Trenere, spillere og dommere gjør feil under en kamp, men det skal være rom for utvikling. Alle ønsker å utvikle seg, og her må alle bidra. 

Dommer3.jpg
Foto: Vilde Marie Bull og Vilde Emilie Berthling (t.v.) og Sindre Saltnes Halvorsen og Martin Berghoff (t.h.)