Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bylag_jenter_2019_640.jpg
Foto: Bylagsturneringen 2019

Endelig i gang med kamper for barn og unge

Lag i barne- og ungdomshåndballen kan trene og spille kamper som normalt fra og med 14. januar 2022.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vedtok regjeringen torsdag 13. januar. NHFs oppgave er å legge til rette for aktivitet så godt det lar seg gjøre innenfor de bestemmelsene som til enhver tid blir tatt av myndighetene. Oppdatert koronainfo finner dere her.

NHF Region Øst legger til rette for mest mulig kampaktivitet, og oppfordrer lag til å spille og gjennomføre kamper så langt det lar seg gjøre. Dersom det er mange på laget som er smittet eller i karantene kan man selvsagt omberamme kampen kostnadsfritt. Hvis dere må omberamme en kamp på kort varsel, må dere si fra til motstander, arrangør og oppsatte dommere.

Vi ønsker å informere om følgende:

  • Seriekamper til og med 20-årsklassen kan gå som normalt – dette gjelder også 5’er håndball på kortbane.
  • Lag som er i hallen samtidig, skal holde avstand til hverandre mellom kampene.
  • Avlyste/omberammede kamper legges uten dato, og lagene bes om å bli enige om nytt kamptidspunkt og melde inn til regionen. Minner om at dersom kampen blir omberammet under 14 dager frem i tid må klubben selv melde inn kvalifiserte dommere.
  • Vi ber lagene om å se etter mulighet for å avvikle utestående Regionscupkamper så fort som mulig.
  • Enkelte klasser (Juniorserien/G16) er ikke ferdigspilt med tanke på sluttspilloppsett. Vi vil informere de det gjelder om nye frister for gjennomføring av kamper.
  • Spillerutviklingstiltak kan avvikles som normalt innenfor gjeldende antallsbegrensninger.
  • Kurs kan avvikles som normalt innenfor gjeldende antallsbegrensinger for offisielle arrangement. Kravet om 1 meters avstand skal overholdes.
  • Vi trenger å avklare litt mer før vi ser hva som er mulig angående Intersport 4’er, Intersport Loppetassen og Temaserien. Vi venter på en avklaring hva gjelder Intersport 4’er runden som skal spilles 22. og 23. januar. Dette blir klart først mandag, og vi vil da umiddelbart komme med informasjon til alle påmeldte lag og klubber.
  • Vi vil også se på mulighet for å forlenge serien i enkelte klasser og divisjoner.

Endring i karantenereglene:

Det lettes på smittekarantenen.  I utgangspunktet trenger ikke «øvrige nærkontakter» lenger å gå i karantene, men de må testes på dag 3 og 5.  Dette vil kunne gi færre utsettelser i seriespillet.

Smittevernfaglig forsvarlige drift (arrangementer):

  • Helsedirektoratets bransjeveileder for idrett og frivillighet skal legges til grunn. Denne finner dere her.
  • Det skal være en smittevernfaglig ansvarsperson ved hvert arrangement (kamp).
  • Smittevernfaglig forsvarlig drift innebærer krav om å sørge for at det er mulig å holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nære, og at klubben/arrangøren har utarbeidet rutiner for god hygiene, godt renhold og lufting.
  • Kontaktopplysninger til deltagere og publikum skal registreres.

For voksne over 20 år som ikke omfattes av topphåndballen:

Det kan nå trenes innendørs, men ikke med nærkontakt, i grupper på 20. Flere grupper kan trene samtidig så lenge gruppene kan holdes adskilt (min 2 meter). Det åpnes ikke for kamper eller annen nærkontaktaktivitet. Oppsatte seniorkamper frem til og med 1. februar vil bli utsatt. Vi vil i tiden fremover vurdere divisjonsoppsettet avhengig av når det blir lov med kampaktivitet. Vi vil også se på mulighet for å forlenge serien i enkelte klasser og divisjoner.