Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rema1000_håndballskole_20_Høybråten-Stovner.jpg

Fantastisk høstferie med lek og håndball

Til tross for strenge retningslinjer klarte ni klubber å gjennomføre Rema 1000 Håndballskole med stor suksess.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

REMA 1000 Håndballskolen er et tilbud til alle, enten man allerede spiller håndball, eller har lyst til å prøve for første gang. I Region Øst var ni klubber arrangørerer i høstferien; Eidsvold IF, Holter, Høybråten/Stovner, Kløfta, Korsvoll, Nesodden, Sørumsand, Tveter og Ull/Kisa.

Her er klubbenes erfaringer:

Nye vennskap ble stiftet på Eidsvold IF
Rema1000_håndballskole_20_Eidsvold.jpg
Eidsvold idrætsforening (EIF) arrangertw Rema 1000 håndballskole i Råholthallen i høstferien. 25 barn har hatt en spennende uke med mye aktivitet. Det har vært et variert innhold med mange ulike håndballøvelser tilpasset alder og nivå kombinert med mye lek og moro. Nye vennskapsbånd er knyttet og mange gode minner er skapt. Alle har opplevd idrettsglede, samhold og mestringsfølelse uansett sportslig utgangspunkt. En stor takk til våre samarbeidspartnere, alle som har stilt opp på dugnad, og spesielt klubbens egne gode instruktører som har vært med på å legge til rette og bidratt til et så flott arrangement. 

Sitat fra en deltaker: «Alt har vært bra, skulle ønske det var håndballskole hver dag». Dette gir oss som klubb påfyll med motivasjon og energi til å fortsette arbeidet😊

Holter arrangerte for første gang
Rema1000_håndballskole_20_Holter.jpg
Vi hadde med en god mix av nybegynnere og øvede blant de 34 deltagerne - som fikk god veiledning av våre ti flinke instruktører. Det var tre dager fylt med smil, lek og idrettsglede som ble avsluttet med medalje og diplomutdeling. Dette var fine og flotte dager hvor nye vennskap ble stiftet og instruktørene ble helter :-)

Forøyde deltakere på Høybråten/Stovner
Rema1000_håndballskole_20_Høybråten-Stovner.jpg
Høybråten/Stovner arrangerte Rema 1000 håndballskole i Nordbyen i uke 40. Over 30 barn var påmeldt og arrangementet gikk knirkefritt. Spillere fra egen klubb var instruktører, og vi voksne hjalp til der det trengtes, først og fremst med mat og frukt og det andre som måtte gjøres.

Fulltegnet på Kløfta
Rema1000_håndballskole_20_Kløfta.jpg
Vi arrangerte Rema 1000 håndballskole for første gang og skolen ble fulltegnet. Vi har hatt veldig godt samarbeid med Rema 1000 på Kløfta som delte ut flotte sponsorpakker. Vi brukte mange øvelser fra verktøykassa til NHF. Lange og slitsomme dager for flotte barn. Dette frister å gjøre flere ganger:)

Kjelsås og Korsvoll samarbeidet
Rema1000_håndballskole_20_Korsvoll.jpg
Håndballskolen som Korsvoll og Kjelsås arrangerte sammen har vært en suksess. 57 barn med kjempestore smil, mye latter, nye venner og mye håndball. I Kringsjåhallen var de yngste (7-8 år) og de mellomste (9-10 år) deltakerne. De yngste hadde masse lek med ball med gode avkoblingsperioder med fri lek, mens de mellomste fikk brynet seg på nye og varierte øvelser de ikke hadde prøvd før. Den siste dagen ble avsluttet med spill på minihåndballbane for de yngste og kortbane for de mellomste. Høyt engasjement og stor idrettsglede kunne observeres. Det hele toppet seg da vi avsluttet dagen med is og diplomutdeling. Vi gleder oss til neste gang og håper på gjentagelse!

Rema1000_håndballskole_20_Korsvoll_2.jpg

11- og 12-åringer møttes til håndballskole i Engebråtenhallen. I løpet av de tre dagene har de opplevd både mestring, økt samhold og glede ved idrett og håndball. Dagene har vært tredelte hvor det har vært fokus på individuelle ferdigheter som finter, skudd, fotarbeid og forsvarsteknikk. I tillegg hadde vi økter med fokus på lagarbeid, i form av samarbeidsoppgaver, problemløsning og spilltrening. 

Det har vært tre fine dager i Engebråtenhallen med en flott gjeng barn, snart ungdommer. Fortvilelsen deres ved avreise var til å ta og føle på. De ville aller helst at det ikke skulle være over, og ville heller bruke resten av høstferien sin i hallen! Det gleder et trenerhjerte!  

Takk til sponsor Rema 1000 for håndball, trøyer og frukt i anledning håndballskolen.

Full fart på Nesodden: Håndballskole er topp!
Rema1000_håndballskole_20_Nesodden2.jpg
Foto: Trond Folckersahm

I år samlet REMA 1000 håndballskole v/ Nesodden håndballklubb (NHK) 38 håndballentusiaster fra 6 til 11 år. Vi var litt spente på hvor mange som ville melde seg på nå i koronatiden. Men påmeldingene kom, og vi har hatt kjemperespons. Nå er vi i gang! forteller Lena Fixdal, arrangementsansvarlig i NHK. Hun forteller videre at NHK delte hallen i to og på den måten fordelte spillerne i aldersgruppene 2010–12 og 2013–14. Gruppene var separerte gjennom hele skolen, både på trening og i lunsjen.

Rema1000_håndballskole_20_Nesodden3.jpgFoto: Trond Folckersahm

Alle spillerne gledet seg over utdelt t-skjorte, ball og drikkeflaske fra Rema 1000. De fikk videre knekkebrød, vafler, pølser og frukt servert gjennom dagen. Det var selvsagt stas, og onsdagen ble avsluttet med kamper og heiarop, forteller Fixdal.

Trenerne var godt forberedt og ulike øvelser var planlagt gjennom dagen. Programmet krevde både innsats og fokus av spillerene, men det var også masse lek. NHK ønsker å utvikle gode trenere og leter først og fremst blant våre spillere for å fylle roller til ulike aktiviteter. Trenergjengen som var i 15–16 årsalderen, er allerede spillere, hjelpetrenere eller dommere til daglig i klubben. NHK ønsker å tilby trenere økende grad av ansvar for å sette opp treningsprogram, gjennomføre treninger og lede andre, og forsøker med dette å legge til rette for mestring og utvikling av ungdommer som trenere, sier Gry Stine Kopperud, styreleder i NHK.

Rekruttering på Sørumsand
Rema1000_håndballskole_20_Sørumsand.jpg
Både deltagere og instruktører vår strålende fornøyd etter 3 dager fylt med morsomme håndballaktiviteter i SIF-hallen i høstferien. På tross av Koronapandemien er håndballgruppa fornøyde med å ha gjennomført håndballskolen med fulltegnede deltakerlister. Dette er et viktig arrangement for barna og er alltid populært, samtidig som det er en viktig rekruteringsarena for håndballgruppa. 

Høstferie og håndballskole i Skjeberghallen
Tveter HK klarte å samle 31 deltagere til høstferiens håndballskole. Noen var med 1 dag, noen 2 dager mens de aller fleste var med alle 3 dagene. Vi var 15 instruktører fra 2004/05-årigangen, med hovedtrener for laget som veileder.

Vi startet dagen med felles oppvarming, forskjellige danser og leker. Deretter delte vi gruppa opp i tre etter alder. Da ble det håndballøvelser. Etter lunsj ble det spill mot mål, hvor de eldste fikk prøvd seg på litt avtaler og trekk. Vi avsluttet dagene med leker og konkurranser. Innimellom var det pauser med vann og frukt.

Det var en godt gjennomført håndballskole, og det ble mye skryt til jentene som var instruktører fra foreldre som hadde fått kjempefornøyde og slitne barn i hus på ettermiddagen.

Takk til Rema 1000 for utstyr og frukt og NHF som organiserer det hele.

Lek og læring på Ull/Kisa
Rema1000_håndballskole_20_UllKisa.jpg
Håndballskolen har gått veldig bra. Det var totalt 26 deltakere i alderen 6-12 år, og av dem var ca. 8 nybegynnere. Vi var tre trenere på stedet, med Zoran Fajfric som hovedtrener og to 18-åringer fra Ull/Kisas fjerde divisjon. 

Vi har trivdes masse alle sammen med mye lek og læring.