Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tobias Borten mottar prisen "Årets unge ildsjel" utenfor Hoslehallen 3. juni.
Tobias Borten mottar prisen "Årets unge ildsjel" utenfor Hoslehallen 3. juni.

Tobias Borthen er årets unge ildsjel

Årets unge ildsjel ble tildelt Tobias Borthen (Øvrevoll Hosle) onsdag 3. juni 2020.

Prisen skulle tildeles en person mellom 16 og 25 år som har gjort en solid innsats for klubben sin. Personen kan enten være trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i klubben.

Tobias Borthen startet sin håndballkarriere i ØHIL på håndballskolen for 1999-kullet, og viste tidlig et stort engasjement for idretten. Han var stadig å se i hallen – enten det var organisert eller trening på egenhånd. Han utviklet seg som spiller og så snart han fikk lov, valgte han å ta dommerkurs. Engasjementet hans var stort og han ble fort assisterende sportslig leder, og i løpet av høsten/vinteren har han blitt ansatt som trener og sportslig leder på heltid i klubben. Håndballgruppas første heltidsansatt.

Den som nominerte Tobias skrev blant annet:
”Tobias har til tross for sin unge alder (21 år), vist et enormt engasjement overfor klubben/håndballgruppa. Tobias er flink til å kommunisere med alle og klarer også å skille på rollene; når han er sportslig leder, når han er medlem og når han er trener. Han er flink til å lytte og gi konstruktive tilbakemeldinger og er flink med utøverne. Han sørger for at spillerne blir sett, uansett nivå og alder. Det er en glede å se Tobias i arbeid for klubben. Slike ildsjeler bør opp og fram!”

Den 3. juni reiste styremedlem Nina Frivold til Hoslehallen for å overrekke Tobias og ØHIL prisen. På spørsmål om hva det betyr å motta en slik pris svarte Tobias:

- Det er klart at å motta en pris som denne betyr mye. Jeg begynte som trener i ØHIL da jeg var 13 år. Mye har skjedd siden da og det er utrolig hyggelig å se at all jobben man har lagt ned blir lagt merke til.

Han vil berømme hvordan ØHIL som klubb og ØHIL Håndball som gruppe har lagt, og legger til rette for både spiller- og trenerutvikling.

- Jeg føler det er en overordnet forståelse for at man er nødt til å gi både trenere og spillere plass til å utfolde seg, noe jeg mener er helt essensielt for å beholde og utvikle både spillere og trenere. Dette med frihet under ansvar har vært ekstremt viktig for meg.

ØHILs leder, Harald Joa, forteller at klubben tidlig observerte Tobias sin interesse for å bidra, og slapp ham til, tross hans unge alder.

- Vi har aldri angret, innsatsen i og utenfor hallen er upåklagelig, sier Harald.

Han fortsetter med å fortelle at Tobias har et bankende hjerte og et glødende engasjement for ØHIL spesielt og håndball generelt.

- Når man kombinerer dette med et klokt hode som håndterer mellommenneskelige relasjoner på en utmerket måte, ja da blir resultatene deretter. Tobias er godt likt av alle, det være seg i håndballgruppa, andre klubber eller de øvrige idrettene i fleridrettslaget vårt. Hans diplomatiske egenskaper kommer ofte til nytte, for det er ikke mangel på situasjoner der partene står et stykke fra hverandre.

Helt til slutt stilte vi Tobias spørsmålet: Har du noen tips til andre unge ildsjeler?

- Mitt aller beste tips er å fortsette og stå på fordi det er gøy. Det smitter over på alle rundt og bidrar til en bedre plattform for utvikling og læring. Jeg hadde aldri lagt ned samme antall timer i håndballen om det ikke hadde vært for at jeg synes det er så gøy!

NHF Region Øst gratulerer med velfortjent pris og gleder oss til å følge Tobias videre.