Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023
Annonse:
Annonse Tiller Cup 2023

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hederspris_2020_Eidsvold.jpg

Årets dommerarbeid klubb går til Eidsvold IF

Prisen årets dommerarbeid i klubb ble tildelt Eidsvold IF v/Tone Tveter tirsdag 9. juni 2020.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prisen tildeles en klubb som har jobbet aktivt og systematisk med dommerarbeid. Klubben utvikler dommere og dommerutviklere som er engasjerte og stolte både på og utenfor banen.

Eidsvold IF hadde en liten krise for 4-5 år siden, hvor de manglet dommere på kvoten. Etter dette har de hatt fullt fokus på dommerarbeidet; blant annet gjennom å skape forståelse rundt dommerens rolle, gjøre det ”tøft” å være dommer, og følge opp hver enkelt dommer slik at de føler seg trygge. Klubben mener at det er en spesiell person som har gjort dette mulig: Tone Tveter. Eidsvold IF v/Tone Tveter ble nominert av to forskjellige personer.

De som nominerte skrev blant annet:
” Den jobben Tone har gjort for Eidsvold IF de siste årene, har gjort at klubben nå har god rekruttering på dommersiden. De har utdannet over 10 dommerutviklere før sesongstart. Tone er i tillegg til dommerkontakt også dommer og trener for klubbens G16-lag. Tone er en hønemor i Råholthallen for ALLE dommere og ikke bare sine egne. Hun er aktiv i boble-arbeidet og stiller alltid opp og hjelper naboklubbene og deres dommere. Ildsjelen Tone høres godt i hallen og selv i rollen som lagleder er hun en humørfylt støtte for dommerne. Tone Tveter og EIF er svært gode representanter for dommerarbeidet og viktige for rekruttering og utvikling av dommere”

Tirsdag 9. juni dro de ansattes representant i Regionstyret, Øystein Snekkerhaugen, til Eidsvold for å overrekke prisen: En sjekk på 20.000 kroner.

Klubbens leder, Jan-Erik Pedersen, er veldig stolt over å ha mottatt denne prisen. Han mener at annerkjennelsen viser at om man jobber målbevisst med utfordringer så oppnår man resultater. Han mener at Tone Tveter har vært helt nødvendig for å få til denne positive endringen på dommersiden.

- Tone har vært dedikert i denne oppgaven, og gått inn 100%. Å ha en person som Tone, som brenner slik for dommerne, er bare gull verdt. Hun engasjerer seg i hver eneste dommer klubben har, sier han.

Han forteller at Tone både følger opp dommerne på hjemmebane, men også når dommerne dømmer i andre haller. I tillegg ”dresserer” hun spillere og trenere (både i EIF og andre klubber) hvis de har vært ufine mot dommerne, og prater med disse for å skape forståelse for jobben dommerne gjøre og hvor viktige de er for sporten.

Da vi tok kontakt med Tone Tveter, var hun tydelig rørt over prisen.

- Tusen tusen takk, det var veldig overraskende. Jeg ble faktisk litt satt ut og målløs. Det er jo utrolig motiverende å vinne en slik pris, når man legger ned utallige timer i hallen for å følge opp dommere gjennom en sesong.

Hun mener det viktigste man kan gjøre for å beholde dommerne er at de får utfordringer, trygghet og anerkjennelse. Hun legger til at vi alle har ansvar for å ta vare på dommeren når vi oppholder oss i en hall.

- Vi har jobbet for at det alltid er en person tilstede som har dommervest på seg, hvor det står "jeg passer på dommeren". Denne brukes hele tiden så lenge det er kamper i Råholthallen, uansett alder. Vi oppfordrer alle klubber til å bruke en slik vest - det skaper trygghet for dommerne.

Tone legger vekt på hvor takknemlig hun er over at Eidsvold IF har gitt henne tillit til å være dommerkontakt og at hun får lov til og utføre jobben på sin måte. 

- Støtte fra klubben betyr alt for å drive med dommerarbeid. Jeg er heldig som har en klubb som er en ja-klubb. Dommerkontakten deltar på alle styremøter hvor det er et eget punkt for "dommere". For Eidsvold IF er det fantastisk at vårt dommerarbeid blir satt pris på, at det blir lagt merke til av andre. Og at måten vi jobber på faktisk fungerer. 

NHF Region Øst gratulerer Eidsvold IF og Tone Tveter med velfortjent pris. Heia dommern!