Annonse:
Scandic Sports
Annonse:
Scandic Sports

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Presentasjon og opptak fra webinaret

Denne våren har vi gjennomført tre webinarer om sesongen 2020/21 – hvor nærmere 400 klubbmedlemmer deltok.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vanligvis inviterer vi klubbledere til informasjonsmøter rundt i regionen, men pga. koronasituasjonen så vi oss nødt til å gjennomføre møtene som webinar. Vi inviterte daglig ledere, sportslig ledere og styreledere til vårens informasjonsmøter, men ønsket også trenere og lagledere velkommen dersom en leder deltok.

Målet med møtene var å presentere spilltilbudet for den nye sesongen, svare på eventuelle spørsmål og komme med presiseringer. Vi ønsker å takke alle som deltok, og for alle innspill vi mottok både under og etter webinarene.

Det er viktig at alle setter seg inn i SPILLTILBUDET og SESONGBESTEMMELSENE til Region Øst.

Agendaen var følgende:

  • Spilltilbudet sesongen 2020/21 (flere nyheter)
  • Nivå i aldersbestemte klasser
  • Nye bestemmelser mht. kampbelastning

Her finner du presentasjonen som ble brukt under webinaret (PDF).

Under kan du se opptaket vi gjorde av webinaret den 2. april:

Presiseringer
Etter gjennomføringen av webinarene samlet vi spørsmålene og kommentarene som dukket opp underveis. Vi bestemte oss for å lage en oversikt hvor vi presiserer enkelte temaer:

Kortbanemål: Alle klubber som ikke mottok mål og startrull med tape i fjor fordi de ikke var arrangører av Kortbaneserie i sesongen 2019/20, mottar dette i kommende sesong – så sant de skal arrangere Kortbane. Nærmere sommeren vil alle klubber med påmeldte lag i 9- og 10-årsserien motta en mail med informasjon om leveringsadresse osv. så sant de ikke mottok dette forrige sesong.

Personlig straff vs lagstraff i 12-årsklassen: En utvisning i 6'er håndball er kun personlig. Dette betyr at laglederen umiddelbart kan sette inn en ny spiller til erstatning for den utviste. Den utviste spilleren er klar for ny deltakelse etter 2 minutter. Utvisningstiden styres av sekretariatet.

Spillebytte: I barnehåndballen har man hatt muligheten til å bytte spillere uavhengig av om laget har ballen eller ikke.

Målstørrelse: J/G 11 år spiller med nedsunket tverrligger, mens 12-års klassen spiller med ordinært mål.

Hviletid mellom kamper: Om en eller flere av spillerne deres skal spille flere kamper samme dag i klassene J/G 11 og 12 år; husk en kamp (55 minutter) i mellom– oppsatt tid gjelder, forsinkelser regnes ikke med. Mange blander dette med regelen om at det skal være én time imellom. Det gjelder først fra og med 13 år – også her er det oppsatt tid som gjelder. Fra siste kamps kampslutt til neste kamps start. Sjekk banedagbok om du er usikker.

Antall kamper i løpet av en sesong: NHF har kommet med en anbefaling om maks 45 kamper i løpet av en sesong. Med antall kamper menes kamper i fulltid. Flyball og Temaserie har kortere spilletid, og disse kampene regnes ikke inn i det totale antall kamper i løpet av en sesong som er forsvarlig med tanke på belastning.

Målvakt i angrep: Det er tillatt for målvakt å være med i angrep i barneklassene 4’er og 5’er håndball, men dette er ikke noe Norges Håndballforbund anbefaler.

Rapportering om feil nivå: Vi oppfordrer alle trenere og lagledere til god tone og dialog under kamper. Ingen er tjent med å vinne eller tape med mange mål. Om du likevel opplever at et lag vinner mye og kanskje skulle spilt på et annet nivå, ta kontakt med oss. Vi anbefaler alle å sette seg inn i denne saken om nivå.

Lerøy- og juniorserien: Partner/prestasjons-avtaler der Prestasjonsklubben melder på Lerøylag må også Prestasjonsklubben melde på lag i Juniorserien (uansett nivå).

Planlegging av kamper: Et gjentagende ønske fra alle møtene; Fint om alle planlegger kamper så godt det lar seg gjøre – så slipper noen å få henvendelser om omberamminger som utgjør mange kamper på en kort periode. Tenk belastning gjennom hele sesongen. Bruk spillere på nivået de behersker og sørg for at alle som er med på kamp, får spille.

Datoer og frister: Vi følger myndighetenes anbefalinger og føringer tett. Alle frister og datoer kan endres i den ene eller andre enden.