Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ida, Mille, Aurora og Marte fra Oppegård J14 dømte sin første Temaserierunde forrige helg
Ida, Mille, Aurora og Marte fra Oppegård J14 dømte sin første Temaserierunde forrige helg

Vil gjerne dømme i Temaserien igjen

Fire jenter fra Oppegård J14 dømte sin første Temaserierunde forrige helg i Frogner Idrettspark.

Temaserien er en god arena for dommere som ikke har dømt så mye utenfor egen klubb. Stemningen er roligere, og alle er innforstått med at dette er en utviklingsarena for alle parter involvert i arrangementet. Alt fra arrangør, spillere, trenere og dommere utvikler seg underveis og stiller bedre rustet når de går hjem etter en lang dag. For dommerens del vil en dommerutvikler være på plass hele dagen for å gi gode råd og veilede.

Ida, Mille, Aurora og Marte (fra venstre til høyre på bildet øverst i saken) fra Oppegård J14 dømte sin første Temaserie J12 forrige helg i Frogner Idrettspark. De hadde fra før dømt en del 11-årskamper i egen klubb, men var ganske spente likevel: stort arrangement på bortebane, med masse folk ved banen og på tribunen. Men spenningen slapp taket med en gang da de fikk en fantastisk mottagelse av sine dommerveiledere.

Først var det litt blåseteknikktrening for å få skikkelig lyd i fløyta, deretter ble de drillet i dagens tema – linjespill – og oppgavene til måldommeren ble gjennomgått nøye. Og så var kampene i gang.

Jentene syntes dette var et veldig bra tema for litt ferske dommere, for da måtte de jobbe med arbeidsfordelingen mellom måldommer og banedommer. Tidlig i kampen instruerte veilederne de som var måldommere – blikket på linja, og ikke la øynene følge ballen hele tiden.

-Vi følte raskt at vi klarte å holde god oversikt, selv med flere linjespillere inne på streken. Det var gøy å kjenne at man hadde kontroll på disse oppgavene, forteller en av jentene.

Etter første økt med dømming hadde dommerne en grundig gjennomgang med veilederen, der de snakket mest om det som var bra. I fellesskap ble de enige om en arbeidsoppgave som de skulle tenke litt ekstra på i de neste kampene. Jentene syntes dette fungerte kjempebra - at man jobber med en ting av gangen.

Etter en dag med masse dømming samt gode og konstruktive tilbakemeldinger, sitter de unge dommerspirene igjen med masse inspirasjon.

-Det er kjempegøy når vi får flyt i dømmingen, og at kommunikasjonen og arbeidsfordelingen med makkeren fungerer. Vi har lært veldig mye som vi skal ta med oss når vi dømmer klubbkamper fremover. Vi vil gjerne dømme i Temaserien igjen, og har fått kjempelyst til å utvikle oss videre som dommere!

Har DIN klubb noen dommere som vil prøve seg i Temaserien? Ta kontakt med Tore Hübenthal på e-post: tore.hubenthal@handball.no