Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nittedal kommune.jpg

Anleggsbesøk i Nittedal kommune

Flere rimelige treningsflater for barn og unge er et stort fokusområde for regionen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den forbindelse er vi i Region Øst på besøk hos flere kommuner for å diskutere anleggssituasjonen. Først ut var Nittedal kommune, hvor vi møtte en meget engasjert ordfører Hilde Thorkildsen fra Arbeiderpartiet. Hun viste fort et stort engasjement for idretten og understreket at kommunen har et bevisst forhold til at folkehelse og idrett henger sammen.

I dag er det tre håndballflater i kommunen. Utviklingen i folketall tilsier at behovet for fremtiden er seks flater. Kommunen har sett konsekvensen av dette, og tre nye flater er vedtatt med byggestart i nærmeste fremtid.

Nittedal_2019.jpgTilstede: Øystein Snekkerhaugen, Ordfører Hilde Thorkildsen og Arne M. Storstrøm

Idrettshall istedenfor gymsaler
Et gledelig og viktig budskap som regionen fikk i møte med kommunen, var at ved alle nye skoler, samt rehabillitering av gamle, skal det bygges idrettshaller istedenfor gymsaler. 

Dette vil gi et løft for flere innendørsidretter, slik at kommunene kan gi gode treningsvilkår og rammebetingelser for innbyggerne i årene fremover. 

Gratis halleie for barn og unge
Gratis halleie er et avgjørende punkt for å kunne tilrettelegge for fysisk aktivitet for barn og unge. Norsk håndball mener det er viktig at kommunene tar dette ansvaret og tilbyr gratis halleie. På denne måten viser det at oppvekstvilkår og fysisk aktivitet er viktige elementer for barn og unge i dagens samfunn.

Nittedal Kommune har i dag gratis halleie til både trening og kampaktivitet i helgene. Dette synes Region Øst er et eksempel til etterfølgelse for alle kommuner i Norge.

Vi gleder oss til å følge anleggsutviklingen i Nittedal Kommune.