Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019_Rollestolhåndball5.jpg

Bli med på rullestolhåndball!

26. oktober fikk vi fra regionen prøve ut rullestolhåndball. Follo HK Rullestolhåndball tok oss godt i mot.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag 26. oktober kl. 12.30 møtte seks av regionens ansatte opp i Stil Arena for å bli med på rullestolhåndball. Vi ble møtt av blide spillere og engasjerte trenere som gledet seg til å vise hva de er gode for.

Follo HK Rullestolhåndball ble etablert i mars 2015. Bakgrunnen for å etablere et rullestolhåndballag var et ønske om å tilby tilrettelagt håndball for personer med ulik grad av funksjonsnedsettelse.

ML_FolloHK_Rullestolhåndball.jpg

Follo HK Rullestolhåndball er et miks-lag som består av omtrent 15 spillere fra Akershus, Østfold og Oslo i alderen 15 til 64 år. Laget trener vanligvis fra 12.30-14.00 hver lørdag formiddag i Langhushallen. På treningene har de fokus på ballkontroll, teknikk, pasninger og spillforståelse. Selv om det er stor variasjon i funksjonsnivå og ferdigheter blant spillerne så har det vært en veldig god og jevn utvikling.

Vi startet treningen med å varme opp med forskjellige øvelser, blant annet kjeglekonkurranser og kast og mottak. For oss fra Regionskontoret tok det en stund å lære oss å manøvrere rullestolen – og det ble mye smil og latter. Ca. tre kvarter ut i treningen var det klart for kamp. Follo HK Rullestolhåndball mot Region Øst. Vi spilte totalt tre kamper mot Follo – og må innrømme at de KNUSTE oss i alle kampene. For en teknikk og ballkontroll de hadde. Regionslaget klarte å score totalt to mål – til jubel for alle i hallen. Dette er virkelig en tøff og morsom sport.

2019_Rollestolhåndball2.jpg

- Vi er gode på å utnytte hverandres sterke sider og å spille hverandre gode. Treningene er preget av mye positiv energi og latter, forteller trener Susanne Utgård.

Follo HK Rullestolhåndball har et godt samarbeid med herrelaget til Follo HK, og 1-2 spillere fra A-laget deltar på hver trening. Denne lørdagen var det Halvard Lunde og Erlend Tytingvåg som var tilstede. Dette bidrar til mer fart, økt ballkontroll og mye håndballkunnskap. Alle setter seg i rullestol og er et lag. Dette gir følelse av samhørighet og man bryter ned barrierer mellom funksjonshemmede og funksjonsfriske.

For å ha ulike mål å trene frem mot og glede seg til, inviterer og utfordrer Follo HK Rullestolhåndball andre lag i regionen til showkamper. Motstanderne setter seg i rullestoler og spiller kamp mot Follo. Dette gir nyttig kamptrening i tillegg til å få vist frem rullestolhåndball og spre informasjon og kunnskap om tilbudet. Vi i Region Øst anbefaler lag i regionen til å trene og spille med Follo HK Rullestolhåndball. Vi kan bekrefte at dette er knallbra trening og ikke minst veldig, veldig gøy!

2019_Rollestolhåndball3.jpg

Follo HK Rullestolhåndball ønsker seg også flere spillere på laget! Ta gjerne kontakt om du eller noen du kjenner er interessert i å teste ut rullestolhåndball - enten via kontaktinformasjonen under eller via Facebooksiden deres.

Har ditt lag lyst til å bli med på trening, eller er du interessert i å teste ut rullestolhåndball? Ta kontakt med:

Susanne Utgård
E-post: susutg@hotmail.com
Tlf: 988 55 098

eller

Laila Horgen
E-psot: laila.horgen@orkla.no
Tlf: 92896003