Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbhuset2019_mars.jpg

Klubbhuset 03

Klubbhusaktiviteten er fortsatt stor i Region Øst, og i mars tok 11 klubber ulike moduler.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommerarbeid i klubb
Åtte klubber gjennomførte modulen Dommerarbeid i klubb. Det vi prøver å få frem med modulen er å bevisstgjøre klubben om sitt ståsted bl.a. gjennom en SWOT-analyse hvor klubbene blir bevisste på sine sterke/svake sider, trusler og muligheter. Gjennom tankevirksomhet vil klubben enklere finne frem til sine konkrete tiltaksplaner for å få satt dommerarbeid i klubb på agendaen.

Følgende klubber gjennomførte modulen Dommerarbeid i klubb i mars:

Klubbhuset_mars_HolmliaNesoddenVestby.jpg12.03 – Holmlia Spkl., Nesodden HK og Vestby HK

Klubbhuset_mars_Halden_degernes.jpg19.03 – Degernes IL og Halden HF 

Klubbhuset_mars_Råde_Lervik_Skogstrand.jpg20.03 – Råde IL, Lervik IF og Skogstrand IL 

Sportslig ledelse
To klubber gjennomførte modulen Sportslig ledelse. Sportslig ledelse er en 3 timers modul som baserer seg på å tilrettelegge for best mulig håndballaktivitet. For å sikre at alle får et best mulig tilbud og trives med idretten sin er man avhengig av at man har forutsigbare, trygge og tydelige rammer. Det kan ikke presiseres nok ganger hvor viktig det er at klubbens styre har oversikt, kontroll og en styrende hånd på aktiviteten i klubben. Vi ønsker å hjelpe alle klubber til å komme i gang med å systematisere og strukturere klubbens sportslige ledelse. Vi starter tankeprosessen og arbeidet med å utvikle klubbens sportslige plan og organisering.

Følgende klubber gjennomførte modulen Sportslig ledelse i mars:

Klubbhuset_mars_Asker_Sportslig_ledelse.jpg19.03 – Asker Skiklubb

Klubbhuset_Mars_Eidsvold Turn.jpg27.03 – Eidsvold Turn gjennomførte modulen Sportslig ledelse

Klubbanalysen
En klubb gjennomførte Klubbanalysen, som er inngangen til Klubbhuset, og er basert på en elektronisk plattform hvor klubbens styre svarer på en rekke spørsmål og kartlegger nå-situasjonen i klubben. Klubbens organisering og fasiliteter, medlemsutvikling og trender, kompetanse og utdanning i klubben og økonomi er eksempler på hvilke temaer klubbanalysen dekker. Gjennomføring av klubbanalysen tar 30-45 minutter. I etterkant vil regionen motta en rapport som danner grunnlaget for videre samarbeid, klubben vil få et referat fra rapporten og muligheten for en grundigere gjennomgang med en av regionens klubbveiledere.

28.03 – Haga IF Håndball gjennomgikk Klubbanalysen og gjennomførte modulen Klubbdrift 

Klubbhuset_mars_Haga.jpg

Klubbdrift
En klubb har gjennomført modulen Klubbdrift. Hva er klubbens viktigste oppgaver? Hvordan løser vi de? Hvem gjør hva? Hvor begynner vi? Klubbdrift er en 3 timers modul hvor vi tar opp nettopp disse spørsmålene. Å styre en klubb innebærer et stort ansvar og til tider høyt tempo. Vi anbefaler alle klubber å ha systematisert styreoppgavene i en årsplan. Hva skal gjøres når, hvem gjør det og hvor lang tid tar det? For å kunne fordele oppgavene på flere, må man ha en oversikt over hvilke oppgaver man faktisk har i klubben.

All aktivitet som Klubbhuset tilbyr er gratis for alle klubbene i håndball-Norge.

Vil DIN klubb komme i gang med Klubbhuset, ta kontakt med oss på nhf.ron@handball.no