Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2018-Barnehåndball_verdier640x360.jpg

Vinne for enhver pris?

Regionen får ofte tilbakemeldinger om at flere lag vinner med store siffer i barne- og tidlig i ungdomshåndballen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spilletid er et laglederansvar.
At noen lag vinner 17-3, 15-1, eller andre store resultater, innebærer ikke nødvendigvis god lagledelse og disponering av spillerne, snarere tvert imot, mener vi. Slike resultater skaper ingen glede og utvikling, hverken for de som vinner eller de som taper.

Bidrar store tap til frafall?

Det kan definitivt være fornuftig å stille seg dette spørsmålet; både som klubbleder, sportslig leder, foreldre på tribunen og ikke minst trener/lagleder i kamp. Lag som vinner med totalt overlegne siffer blir ofte ikke utfordret med nye teknikker og nye momenter å utvikle seg på. Lagene som går gjennom flere årsklasser, med jevnlig store tap, vil ha stor risiko for å miste lysten og motivasjonen til å spille håndball. I begge tilfellene risikerer vi å miste bredden, og et stort antall spillere som vi svært gjerne skulle beholdt i den flotte idretten vår.

Det er et voksenansvar at alle får spilletid på laget sitt!
Vi ønsker å presisere at det er klubben og laget som må lage retningslinjer for hvordan spilletid skal fordeles internt i klubben/laget, men vi oppfordrer sterkt til at alle skal få muligheter på laget sitt, og få spilltid. Det er jo spilletid som skaper glede, samhold og mulighet for mestring. Dette gjelder alle seriene våre, både nivå 1, 2 og 3. Det er likevel viktig å poengtere hensikten med nivå 2 og 3, nemlig tanken om utvikling. Derfor forventer vi at klubber som melder på flere lag, også til disse seriene, respekterer i langt større grad. Disse seriene er ikke en arena der Regionen ønsker at «førstelagene» skal drille forsvar, kontring og nye angrepsformasjoner med sine «førstelagsspillere».

Poenget er å gi de som ikke spiller så mye på «førstelaget» muligheten til å spille, utvikle seg og kanskje blomstre når de først får muligheten til å slippe til. Det er en kjensgjerning at de som får spille lite, også slutter før eller siden. Det er ikke håndball-Norge tjent med – for vi regner med at du er enig i at det er fint å ha et motstanderlag å spille mot!

Barne- og ungdomsidrettsbestemmelser - hva mener NHF?

Norges Håndballforbund har utviklet retningslinjer for barnehåndballen og ungdomshåndballen. Disse er bygget på NIF sine barneidrettsbestemmelser

Vi syns det er flott at lag trener godt og blir gode, men hvis du står i en situasjon hvor sifrene er i ferd med å bli veldig store, er det på tide å ta noen grep, av respekt både for sine egne og motstandernes spillere:

  • Dine nest beste og tredje beste burde få mye mer spilletid i en slik kamp
  • Du kan rullere på spilleplasser, slik at spillerne får trene på nye utfordringer
  • Dersom laget ditt er så godt at de vinner alle kampene med mange mål, har du meldt dem på i feil avdeling. La dem spille i nivå 1, eller spill "opp" en årsklasse (også der i nivå 1) for å få riktig nivå til dine spillere.

Dette er et voksenansvar som trenere og lagledere må bli flinkere til å ta!

Håndball for alle!