Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Finale Herrer Senior: Anette Fjeld & Ida Berger Simonsen. Utvikler: Hans Peter Paulsboe
Anette Fjeld & Ida Berger Simonsen dømte herrer senior

Eldregruppa dømte gode kamper under Mobile Regionscup

Parene og utviklerne hadde samling fredag kveld og lørdag formiddag, før de dømte finalene i J/G 16 til senior.

Eldre Utviklingsgruppe er gruppen for par som har dømt en stund, eller tatt dommerkurs i voksen alder. Gruppen har plass til omtrent 20 par, samt utviklere som følger sine faste par.

Parene og utviklerne hadde samling fredag kveld med gruppeleder Svein Olafsen. Temaet for kvelden var samarbeid med andre aktører i hallen. Parene begynte med å presentere sine rutiner og metoder for å skape relasjoner med andre aktører før, under og etter kamp. Etter parenes presentasjoner ble det litt tid til annet faglig innhold og videoeksempler på sitasjoner parene kunne relatere til. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mobile Regionscup-Dommerutviklere.jpgDommerutviklerne: Gaute Yun Fonneløp, Pål Kirkerød, Svein Olafsen, Erik Fritz Borglin, Peter Paulsboe og Erik Rolf Bakke.

- Vi syntes opplegget med samling i forkant er en fin mulighet til å bli kjent med de andre parene og utviklerne. Og at det ofte er et felles tema man jobber mot. Det var gøy å høre litt om hvordan parene jobber i forhold til temaet vi hadde denne gangen, forteller Tone Tveter som sammen med sin makker Mette Mørk dømte finalen Kvinner 5.-6. divisjon.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Finale Damer Senior 5.-6. div: Tone Tveter & Mette Mørk. Utvikler: Svein OlafsenMette Mørk og Tone Tveter

Disse parene hadde også en kort samling på lørdag formiddag, da de ikke skulle dømme de første kampene i hallen denne dagen. Parene i Eldre Utviklingsgruppe hadde finalene fra J/G 16 og opp til Senior. Alle kampene ble vel gjennomført, og parene sitter igjen med nye, verdifulle erfaringer. Siden flesteparten av disse parene allerede har dømt noen sesonger, er de gode på å reflektere rundt egne prestasjoner.  

- Etter kampen er det litt blandede følelser. Som dommere flest vet vi stort sett hvor vi bommet i kampen. Da er det lett å ha fokus på dette, fremfor hva vi faktisk fikk til ganske greit. For oss var det en lærerik kamp, både setting, nivå og alvorlighetsgrad for lagene, forteller Ole Christian Fjeld og Karl Ove Vika Sørensen som dømte finalen til Jenter 16.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Finale J16: Karl Ove Vika Sørensen & Ole Christian Fjeld. Utvikler: Gaute FonneløpOle Christian Fjeld og Karl Ove Vika Sørensen

Ole Christian og Karl Ove har hatt utvikler Gaute Fonneløp gjennom denne sesongen.

- Å ha Gaute Fonneløp som utvikler har vært veldig fint for oss. Han har en kommunikasjonsform som gjør at vi selv kommer til konklusjonene. Det gjør det veldig enkelt for oss å ta til oss læring. Vi har fått en del verktøy underveis som vi jobber med mellom gangene han ser oss. Det har fungert godt for oss.

Semir Konjhodzic og Nermin Salahovic har dømt håndball i mange i år. Dette er et dommerpar mange i Østfold har kjennskap til. De dømmer mye håndball i løpet av en sesong, og har i år hatt et godt samarbeid med sin utvikler Pål Kirkerød. Denne sesongens arbeid førte til at de fikk muligheten til å dømme finalen til Gutter 16.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Finale G16: Nermin Salahovic & Semir Konjhodzic. Utvikler: Pål KirkerødNermin Salahovic og Semir Konjhodzic

- Dagen etter finalen sitter vi med en god følelse, og føler vi har gjort en ganske god jobb i G16-finalen. Tøff match, jevn, med to veldig gode Bring-lag. Tilbakemeldinger fra utvikler er at vi gjorde en god match, samt var rettferdige og nøytrale. Vi har hatt en fin sesong med vår utvikler Pål Kirkerød. Veldig konkret og direkte utvikler, som vi hadde fin og åpen dialog i hele sesongen.

Erik Rolf Bakke ha vært med som fast utvikler for Truls Petter Knudsen og Jakob Andres Rivertz som dømte finalen mellom Damer 3.-4. divisjon. Han oppsummerer utvikleres arbeid med dommer på en god måte:

- De er veldig artig å hjelpe par som har mål uansett alder, og flott at de får dømme en finale i Mobile Regionscup. Det er fint å bidra og se at det gir resultater å jobbe langsiktig. Det handler om at dommerne er i en gruppe som gjerne blir glemt innimellom. Da er det flott at jeg kan gi av meg selv tilbake, med min erfaring.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Finale Damer Senior 3.-4. div.: Jakob Andreas Rivertz & Truls Petter Knudsen. Utvikler: Erik Rolf Bakke.

Truls Petter Knudsen og Jakob Andreas Rivertz

Gratulerer til par og utviklere med en godt gjennomført sesong, og fortjent finale i Mobile Regionscup sesongen 2023-24!