Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dommerutviklerkurs

Vi ønsker flere støttespillere for å utvikle morgendagens dommere. Er dette deg?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

En dommerutvikler får som oftest med ungdommer å gjøre som har gjennomført Dommer Barnehåndballkurs. For en fremtidig dommer er møte med dommerutvikleren det første møte med dommergjerningen. Det er viktig å ha dommerutviklere for å støtte, og for å skape et trygt og godt læringsmiljø for dommerne. Her trenger man ikke nødvendigvis å ha kunnskap om dømming, men rett og slett være en voksenperson som skal være «en trygghet».

Mål for kurset

  1. Personer som gjennomfører dette kurset skal kunne hjelpe dommere i en klubb til å bli trygge i sine roller.  Gjennom samtaler skal utvikleren bidra til at dommerne føler mestring knyttet til oppgaven.
  2. Kurset skal gi utvikleren en forståelse av hva det vil si å være en god dommer når det gjelder fremtoning, personlighet og evnen til å veilede i barnekamper. I tillegg får kursdeltageren et innblikk i ulike bestemmelser relatert til håndballidretten, spesielt i barnehåndballen.
  3. Et overordnet mål for en dommerutvikler er å skape engasjement, trygghet, mestring og ikke minst glede for dommerne når de leder håndballkamper.

Foreløpig planlagte dommerutviklerkurs barnehåndball: