Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Webinar 640_360.jpg

Webinar om Spillerutviklingen 22/23

Her finner du opptaket av webinaret 24. oktober 2022, samt svar på spørsmålene som ble stilt.

 

Kontaktperson for spørsmål rundt spillerutviklingstiltak er Victoria Koen victoria.koen@handball.no

Spørsmål og svar fra webinaret:

I tidligere sesonger har det vært tre moduler som har blitt godkjent, vi sjekker opp hvilke det er. Vi tror det er 1, 3 og 7, men må dobbeltsjekke med de som har ansvaret for kurs. Fra sesongen 22/23 er det ny utbedret trenerutdanning, og det gjør at det kan bli endringer på hvilke moduler det gjelder. I tillegg har vi endret litt struktur på trenerskolen, så vi sjekker opp hvilke moduler man kan få godkjent for deltakelse framover, opp mot den nye trenerløypa. Mulig det kun er 1 eller 2 moduler som kan godkjennes, da trenerskolen er noe forenklet fra tidligere år.

Vi jobber med listene fra tidligere sesonger på dette og legger inn fortløpende. Vi håper å ha lagt inn alle til jul, du kan spørre etter jul om du enda ikke har fått det. Geir Nicolaysen har ansvaret for utdanning.

Talentsamlingen på Orkanger for 2008-kullet er torsdag 22. juni til søndag 25. juni.

På samlingene våre har vi med målvaktsressurser eller spillerutviklerne følger opp eget opplegg for målvakt med øvelser, fokuspunkter og tilbakemeldinger. I klubbhverdag anbefaler vi at du benytter målvaktsskolen.no, i tillegg kan vi anbefale Mats Olsson sitt utdanningsløp innenfor spesifikt målvakt.

Ja, dette blir dere enig om internt i trenerteamet. Poenget vårt er at ikke en og en forelder skal melde på sin egen sønn eller datter, men at dette skal komme fra hovedtrener/lagleder, og gjerne etter diskusjon i trenerteamet og eventuelt med en nøytral part, kanskje sportslig utvalg.

Når man melder seg på på høsten, gjelder påmeldingen for hele sesongen. Ønsker man å delta kan man uansett forespørre om det er ledig plass eller mulig å lage plass til våren, men det kommer ikke egen påmelding til våren igjen for trenerskole.

Antall spillere vil variere fra område til område, avhengig av antall påmeldte lag og antall lisensierte spillere i eget lag. På trenerskole kan man rullere på hvilke spillere man tar med innenfor kvoten for hver gang. På SPU er spillerutviklerne med i uttak og utvelgelse også, og det kan variere i større grad hvor mange som deltar fra hver klubb. Dette vil spillerutvikliker eller ansvarlig for SPU gi nærmere beskjed om.

Man følger kalenderåret man er født, og det er i år da kun trenerskole for 2009. Sentralt og landslag følger det samme, og det må da heller legges til rette i klubb for utviklingsmulighetene. SPU for 2009 starter først våren 2024.

Ja, man følger fødselsåret sitt. Også om man går på skole med de over seg.

For få påmeldte i de fleste områder gjør at det jobbes med datoer for inspirasjonssamling som erstatning flere områder. Det blir inspirasjon både for trenere og spillere. Det blir ikke likt som trenerskole. Vi jobber samtidig med å få til en digital trenerskole slik at de som har meldt seg på kan få igjen noe og ikke bli for straffet for at andre ikke melder seg på.

Spillere som tas ut på samling blir informert på sms, og det henvises i tillegg til link hvor de finner innkallingen på nett og informasjon på nett. Vi ønsker at trenere og klubb også følger med på våre nettsider for å finne informasjon og innkallinger, og vi jobber kontinuerlig med å oppdatere informasjonen der. Det gis også beskjed i messenger-gruppa på Facebook med trenere eller per e-post til de områdene som ikke har messenger-gruppe.