Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trener 2 hovedbilde 2.jpeg

Gjennomføring av Trener 2 i Region Nord

Region Nord har jobbet målrettet med å gjennomføre Trener 2 utdanningen sesongen 2023/2024.

Region Nord har jobbet målrettet med utdanningen denne sesongen. Før oppstartsmøtet Trener 2 har vi reklamert direkte til alle våre trenere som har gjennomført Trener 1 løpet de siste 3 sesongene.

Etter en god respons fra trenerne satte vi gang Trener 2 med et oppstartsmøte i september 23. Her ble kursplanen og Trener 2 løpet gjennomgått med 24 deltagere.

26 deltagere fra 19 klubber gjennomførte de 2 første modulene via Teams før vi satte i gang med fysiske samlinger i oktober. I forkant av første fysiske helg i hall ble teoridelene for flere av modulene gjennomført via Teams slik at man kunne gjennomføre praktisk del direkte i hall i løpet av helga.  I løpet av den fysiske helgen ble 6 moduler fullført med hele 21 deltagere fra 17 klubber til stede. Den samme prosedyren ble fulgt på de to siste fysiske samlingene i desember og januar. Så gjennomførte vi eKurs for alle deltakerne i januar og februar. For å fullføre løpet Trener 2 gjennomføres siste modul 10.april. RN er godt fornøyd med sesongens deltakelse, og regionen vil sertifisere gjennom dette løpet mange nye trenere som vil bidra til god utvikling i klubbene.

Trener 2 2.jpeg

Noen tilbakemeldinger fra deltagerne:

Hvordan oppleves Teams som en læringsmetode:
- Får generelt bedre læringsutbytte ved fysisk oppmøte, men teams fungerer bra når møtene har mange gruppeoppgaver, nok pauser og ikke er altfor lange.

- Reiseveien for meg har ikke vært et problem, men kan forstå de med lengre reisevei er takknemlig for teams møter.

- Vant med å bruke teams i arbeid så det fungerer fint. Fungerer godt med en kombinasjon Teams Vs fysiske møter og halløkter slik som t2 er lagt opp. Ble litt drygt etter en lang dag med 3 moduler på en kveld. Veldig godt fornøyd med læringsutbytte gjennom hele T2. Bra jobba!

Hvordan opplever du arbeidsmetodene og læringsutbytte:
- Meget gode arbeidsmetoder, som kombinerer teori og praksis. Deltakerne/trenerne blir utfordret i den praktiske biten ved å sammen komme frem til gode løsninger på tematikken. For selv om man "tror man kan alt", så er det ikke sikkert at det er den beste løsningen. Selv om det egentlig ikke finnes en fasit. Stort læringsutbytte, tror alle som har en trenerrolle i ulike aldersgrupper har hatt godt av disse kursene. Det gir deg et litt større bilde av idretten og den mangfoldighet som man i det daglige ikke tenker over.

- Med tanke på hvor lang reisevei en har sjøl, så er det veldig bra å kunne nytte teknologi for å gjennomføre teori. Både tidsbesparende og ikke minst miljøvennlig. Læringsutbyttet personlig har vært størst med praksis i hall.

Hvordan opplevde du samarbeidet mellom deg og de andre deltagerne/instruktørene:
- Spennende, utviklende, nyttig og utfordrende. Samspillet mellom oss og instruktører veldig bra, føler en kan lære noe av alle, positive mennesker.

-Har lært mye av å ha flotte menings- og erfaringsutvekslinger sammen med flinke trenerkolleger underveis! Flinke instruktører som oppfordrer til bra diskusjon

-Spennende arena å møte mange dyktige trenere. Lærerikt, og bra med kunnskapsrike instruktører.

 Hva sitter du som deltager igjen med etter 6 måneders med Trener 2:
- Jeg sitter igjen med stort faglig påfyll. Flere nye relasjoner i håndballfamilien. Bevissthet på treners rolle når tilretteleggelse av treninger og kamp, men også som utvikler, Coach, støttespiller og pådriver.

- Jeg har utviklet meg som trener, men også som menneske ved å bevisstgjøre hvordan jeg kan påvirke andre mennesker. Mest av alt tror jeg jentene jeg trener har fått en mer reflektert, kompetent og motivert trener.

- Nyttig påfyll i verktøykassen, samtidig fint med en bevisstgjøring på hva man holder på med, hvorfor og hvordan. Det har vært fint med refleksjoner rundt egen praksis, samtidig på tilbakemeldinger på trenerrollen, og hvordan en oppleves som trener.