Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kampstart.jpeg

Malvik håndballcup ble en kjempesuksess

Første helgen i skolens vinterferie var det igjen klart for Malvik håndballcup, en helg fylt med håndballglede!

Skrevet av Bjarne Lervang, Leder i Hommelvik håndball

Første helgen i skolens vinterferie var det igjen klart for Malvik håndballcup. Det var håndballglede fra morgen til kveld i både Lånkehallen, Sveberghallen og Malvikhallen. Cupen er et samarbeid mellom Hommelvik håndball og Malvik håndball. 

Etter en pause på grunn av pandemi og strenge restriksjoner har cupen virkelig fått en oppsving. Det var påmeldt hele 127 lag i 14 klasser i alderen 10-16 år. Det var en betydelig økning i påmeldte lag fra året før da vi hadde 98 påmeldte lag i 9 klasser. Totalt ble det spilt 242 kamper og som en liten funfact fant håndballen nettmaskene hele 3451 ganger. 

Det er utrolig morsomt å arrangere håndballcup i denne størrelsen. Alle i håndballen har en unik evne til å skape stemning både på og utenfor banen. Egentlig burde vi nok helst hatt en hallflate til for å gi både spillere, dommere og tilskuere et lite pusterom mellom slagene. 

Vi prøver også å ta ekstra godt vare på dommerne som stiller opp. Totalt 33 dommere deltok. Både klubbdommere og mer erfarne dommere la ned mange timer i hallene  denne helgen. Men når det ligger igjen en slik hilsen fra en av dommeren som deltok varmer det virkelig. 

En fin hilsen fra ene dommeren:Hilsen fra dommer.jpeg

Det oppstår dessverre alltid noen episoder der spillere, trenere eller tilskuere ikke greier å holde tilbake sitt engasjement og lar dette gå utover dommerne. Slik episoder prøver vi å følge opp umiddelbart men også opp mot klubb i ettertid. Cupkomiteen vil berømme alle dommerne som deltok. Uten dere ingen kamper. 

Foreldre og foresatte i begge håndballklubbene la ned nærmere 1000 dugnadstimer gjennom helgen. I tillegg kommer flere hundre timer for cupkomiteen (som forøvrig er styrene i klubbene) på planlegging, rigging, oppfølging mm.  Det er fantastisk hvordan folk stiller opp for at vi kan gjennomføre et slik arrangement. For håndballen i Malvik kommune er dette samarbeidet et viktig tiltak for å knytte spillere og foresatte tettere sammen på tvers av klubbene. Og vi håper disse relasjonene både hindrer frafall og styrker interessen. Det er nemlig slik at når spillerne i Hommelvik og Malvik begynner i 15 årsklassen går de samlet over til Vikhammer Håndballklubb.