Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_0766.jpeg

En meget vellykket Landsdelsamling

I helgen har uttatte spillere født 2006 fra Regionen vært på Landsdelsamling på Gjøvik sammen Region Innlandet.

Samlingen er et bidrag for å sikre en tydelig faglig link mellom det regionale spillerutviklingsmiljøet og sentrale landslagsmiljøet. Spillerne trener på tvers av regionene, og det er spillerutviklere med fra begge regionene, samt sentrale landslagsressurser.

Samlingen inneholder en kombinasjon av trening og kamp, der det både er håndballtrening og fysisk trening. Det er mange trenere på hver økt, og spillerne får derfor mange tilbakemeldinger og gode muligheter til å bli sett.

Spillerne har overnattet felles på Hovdetun gjestegård, og det har blitt mye sosialt disse dagene og mange nye bekjentskap er stiftet gjennom helgen. For spillerne fra Region Nord har deler av helgen også blitt benyttet til å reise til Gjøvik, og med vår langstrakte region, har både buss, fly, tog og bil vært benyttet som transportmiddel til samlingen av spillerne. 

Victoria Koen sier:
"Spillerne har fått muligheten til å ta med seg mange gode tilbakemeldinger og faglig påfyll, og kan ta med seg mye læring og inspirasjon til videre arbeid i sin klubbhverdag. Jeg er også veldig stolt av gjengen vi har hatt med oss på tur i helgen. Vi har fra oppstart av samlinger alltid hatt fokus på gode holdninger og kultur, og hvordan vi ønsker å ha det, og hva vi vil se av spillerne. Dette har vi sett igjen med disse spillerne i helgen, uten noe ekstra informasjon ut til de om det på forhånd. De tar ansvar og viser selvstendighet, de er nysgjerrig og høflige, viser stor innsats og vilje, og er ryddig og positiv. En drøm å ha med på tur, og det er gøy å se utviklingen deres og følge de videre".

Yngre landslagstrener Jørgen Laug holdt lørdag foredrag for guttene, og tema var "Fremtiden er din!". Her ble det blandt annet sagt:

  • "Man blir landslagsspiller mellom samlingene"
  • "Talent er hva man gjør uten å bli bedt om det"
  • "Vi ser med kikkerten når vi gjør uttak til samlinger, ikke bare brillene. Vi ser etter potensiale, ikke bare prestasjoner her og nå. Med potensiale tenker vi på fysisk utvikling, historie - hvor en kommer fra og trenbarhet. Vi ønsker de spillerne som tar til seg tilbakemeldinger og fortsatt kan utvikle seg, ikke de som føler seg ferdig utlært og ser seg på toppen akkurat nå. Det vi er ute etter er de som kan bli gode når de er seniorspillere, de som kan bli A-landslagsspillere".

Noen av ferdighetene som vektlegges for seniorspillere som ble nevnt frampå i foredraget var: dekke så stort område som mulig alene, bruke så liten plass som mulig i duellene, skuddstyrke, linjespilleren er helt avgjørende, målvakten skal kunne kaste og kantspillere som kan bekle flere forsvarssposisjoner.

For jentene holdt Vigdis Holmeset fra sentralt et foredrag med hvilke fokusområder det ble avdekket i mesterskapet i sommer at må prioriteres mer, og en del andre faktorer som er viktig for spillernes utvikling. Tema som ble snakket om på møtet var også tema som kom igjen på håndballtreningene gjennom helgen, samt RLM-samlinger denne sesongen. I tillegg er utholdenhet og løpskapasitet en faktor som går igjen at må utvikles hos de fleste spillerne. Testresultater på LK06-samling har vist at det må tas tak i, og det er også synlig i kamper og på samlinger. For eksempel går det utover skuddkvaliteten i trening og kamp, spillerne bommer på alt for mange 100%-sjanser, samtidig som det er dyktige målvakter som står der og gjør det vanskelig for skytterne. I tillegg har kast/mottak vært et grunnleggende fokus, da det er avgjørende for gode aksjoner i angrep, ankomst og kontra.

Videre ble det også snakket om viktigheten av å tenke gjennom hva som kan tappe for energi, og hva som kan lade kroppen. Det å ta de gode valgene i hverdagen for å få en mest mulig optimal trenings- og kamphverdag. Det handler om å være tålmodig og gjøre jobben over tid. 

Søndagen avsluttet med internkamper der spillerne var delt i lag på tvers av regioner, og fikk spilt mot hverandre. Da var det ønskelig å se igjen tematikken som har vært gjennom samlingen. Det ble mye godt spill, og det var artig for spillerne å få være litt mer åpen og fri i spillet sitt, og få muligheten til å vise seg fram for siste gang for trenerne.
Etter kampene ble det servert pizza, før turen gikk hjemover. Mange av spillerne har gitt tilbakemelding på at det har vært artig og lærerikt, og vi håper det har inspirert til videre trening.

Vi fra Region Nord er veldig takknemlig og fornøyd med Region Innlandet som arrangør og samarbeidspartner, og vi har hatt en kjempefin helg sammen på Gjøvik.