Annonse:
Gjensidige Cup
Annonse:
Gjensidige Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

RLM-samling, harstad.jpg

Slitsomt, men absolutt verdt det!

Lang dag og natts ferd for Tobias og Sindre som skulle reise til Trondheim for å delta på RLM-samling,

Saken er skrevet av Øyvind Askevold Kaarbø, og publisert i Harstad Tidende.

En grei transportettappe, trodde Tobias Trondsen og Sindre Møller-Olsen, da de satte kurs fra Harstad mot Trondheim, for å dra på regional landslagssamling i Nidelvhallen. I stedet ble det kaos da flyet fra Harstad/Narvik lufthavn til Trondheim lufthavn ble kansellert midt på dagen tirsdag.

Hvordan komme seg til Trondheim for å rekke treningsstart 09.00 onsdag, var det store spørsmålet for ungdomsspillerne i Harstad Håndballklubb.

Plan A, B og C
Flyselskapet kunne ordne fly dagen etter, altså onsdag. Det var ikke aktuelt med ankomst omtrent på tiden for hjemreise. Regionale samlinger er bare den ene dagen, fra morgen til like etter lunsj.

To foreldrepar og håndballklubbens propell Beate Tande kastet seg rundt og så på alle mulige løsninger, de fant den. Bil til Bodø og fly derfra.

Sindres far, Christian Møller-Olsen, satte seg bak rattet. Spillerne ble hentet og kjørt i retning ferga i Lødingen, og kom for sent. Ny plan måtte legges, nattog fra Fauske med sovekupe. Det gikk, i alle fall sånn høvelig.

– Først måtte vi vente i tre timer på toget. Da toget kom, var det nærmest umulig å få sove. Vi våknet hele tiden, og var ikke akkurat uthvilte da vi som de første spillerne ankom hallen på morgenkvisten, sier Tobias Trondsen og Sindre Møller-Olsen.

– Men vi klarte oss greit på øktene med tanke på hvordan reisen ble og hvor trøtte vi var, sier håndballgutta.

Takknemlige
Regionale samlinger er fra spillere fra Finnmark i nord til Sunnmøre i sør. Til disse tas ut dem som vurderes for aldersbestemte landslag, som er neste steg på utviklingsstigen. Å stå over var ikke et alternativ for Harstad-guttene, det er ikke sikkert slike uttak skjer på nytt.

– I fjor var jeg i utfordrergruppa. Denne samlingen var et steg opp, og for meg er det en én gang i livet-opplevelse. Derfor var det verdt alt styret, knotet og slitet, sier Sindre.

– Da flyet ble kansellert tirsdag, tenkte jeg at det bare var å dra hjem. Heldigvis løste det seg. Med tanke på alt som skjedde, var ikke oppladningen optimal, og jeg fikk neppe vist meg fra min beste side. Men slike ting skjer, og jeg er veldig glad for alle som hjalp oss slik at vi rakk fram i tide, sier Tobias.

Onsdag kveld ventet guttene på Trondheim lufthavn for å reise hjem via Bodø. Om alt går etter planen, skal de lande ved Harstad/Narvik lufthavn 23.15 slik at de kan være hjemme og krype til køys like over midnatt – etter nærmere 36 timer på tur for ei styrketrening og ei håndballøkt.

– Vi er veldig takknemlige, både overfor foreldrene våre, Beate Tande og håndballforbundet. Masse flotte folk rundt oss snudde opp ned på alt for at vi skulle få komme på samlingen. Uten dem ville det aldri gått, sier Sindre og Tobias.