Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 - Bærekraftstræ.jpeg

Bærekraft er også viktig for håndballen!

Målet er å inspirere enda flere klubber til å jobbe mer med bærekraft og gjenbruk av utstyr!

Under VM 2023 ønsket NHF å sette fokus på bærekraftarbeidet. Da var våre tre fokus områder var transport, avfallshåndtering og sosial bærekraft.

TRANSPORT
Tide og Norges Håndballforbund har de siste årene jobbet tett for å forenkle transport til og fra kamper for lag og øvrig publikum. Prosjektet mellom Tide, Sharebus og NHF er et av de største private samkjøringsprosjektene heiet frem av et særforbund i morderne tid.
Gjennom dette gode samarbeidet kunne vi tilby rimelig busstransport fra flere forskjellige steder i regionen, direkte til arenaen.

I tillegg ble det benyttet utslippsfrie biler til all egen transport under mesterskapet.

AVFALLSHÅNDTERING
I forkant av mesterskapet ble det inngått et samarbeid med Retura TRV.
Gjennom grønn arena prosjektet i regi av Trondheim kommune, ble det søkt midler til å teste ut en ny type gjenvinnbare avfallsbeholdere. Publikum ble oppfordret til å sortere avfall i fem forskjellige fraksjoner. Her ser vi et stort potensial for forbedring, og da trenger vi hjelp fra publikum for å nå målene våre.

SOSIAL BÆREKRAFT
Forbruk av idrettsutstyr er en stor kilde til utslipp, og en kostnadsdriver i idretten. Håndball skal være en idrett for alle, og trenger ikke å koste så mye.

I samarbeid med Utleira IL, vår bærekraftsklubb under VM, ble det arrangert bærekrafthjørnet i FanZone. Målet var å inspirere klubber til å jobbe mer med gjenbruk.

Utleira IL går foran som et godt eksempel når det gjelder bærekraftsarbeid i klubb. Eksempler på gode tiltak som Utleira IL har innført er blant annet gjenbruk av klær, utstyr og sko, kildesortering i anlegget og gratis treningsavgift for lavinntektsfamilier. Bli inspirert her!