Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SPU Alta.jpg

En vellykket SPU-helg i Nord-Norge

6. - 8. oktober ble det gjennomført Trenerskole og SPU-helg tre plasser i Nord-Norge, det ble stor suksess!

I helgen ble det gjennomført SPU-helg tre plasser i Nord-Norge: Mo i Rana, Harstad og Alta. Helgen inneholdte både SPU-samlinger og Trenerskole. Og det deltok godt over 500 spillere i aktivitet, og over 60 trenere i aktivitet på Trenerskolen.

SPU-aktiviteten har vært for 14, 15 og 16-åringer som er innkalt, og Trenerskolen har vært for 13-åringene. SPU er en av våre kartleggingsarenaer mot landslag hvor spillerne gjennom ulike tema får trent med andre spillere og kjent på nivå, og kan ta med seg referanser og inspirasjon tilbake i klubbhverdagen sin.

Trenerskolen er vårt første tiltak i spillerutviklingsmodellen, hvor utvikling av klubbtrenerne er i fokus, og spillerne er med som utøverapparat. Trenerskolen har ikke kommet ordentlig i gang igjen i hele Region Nord etter Covid, men det har inn mot denne sesongen vært mye mer interesse for det. Og det var mulig å gjennomføre for alle, da det var nok påmeldte. I tillegg har det vært mange trenere tilstede på SPU-øktene for å se, lære og ta med seg inspirasjon tilbake til klubbhverdagen. 

En av klubbtrenerne som var med på trenerskolen kom med følgende tilbakemelding: 
- Jeg synes at det opplegget som dere legger opp til i helgen, er virkelig noe vi trenere trenger påfyll av i denne aldersgruppen. Det inspirerer meg som trener for videre trening med guttene.

Mette Henriksen var med på Trenerskolen i Mo i Rana som trenerutvikler, og tilbakemelding fra Mette tyder på at Trenerskolen på Mo ble veldig bra!! Det var veldig engasjerte trenere, og helgesamling var en kjempesuksess som hun mener bør videreføres.

SPU-samlingene er for SPU14 (spillere født i 2009), SPU15 (spillere født i 2008) og SPU16 (spillere født i 2007). Gjennom tre tema har spillerne blitt utfordret på tekniske- og taktiske deler av håndballspillet. Målvaktene har også fått oppfølging og bidrag til øvelser å jobbe videre med i klubbhverdagen sin.

Rune Skaufel var en av spillerutviklerne i Alta, og han deler sine opplevelser fra helgen:
- Opplever at spillerne har hatt en kjempefin helg med mye påfyll, både i aktivitet og teoretisk. Det har virket som de har fått ned skuldrene, og opplevd mestring og inspirasjon. I tillegg ser vi framgang på nivået generelt i grupper vi hadde på SPU-helg i vår i Alta, og at de har utviklet seg på det vi har vært i gjennom tidligere. Det syns vi er gøy å se". I tillegg trekker Rune fram at det fortsatt behøves en del trening på kast og mottak i ulike situasjoner, og at det må trenes på i klubbhverdagen.

I Harstad var det også full innsats fra spillerne på samlingene, og Lill-Sonja noen deler av sine tanker fra øktene:
- Det ble en helg med mange tema på kort tid, og det var mye bra som ble vist fram av spillerne. Vi opplevde spillerne som positive, engasjerte, litt nervøse, men også glade for å være med på samlingen. Spillerne fikk mange tilbakemeldinger på hva de kan jobbe med videre i klubbhverdagen. Vi fikk også lagt til en liten spilldel på slutten av siste økt, noe spillerne satte stor pris på, og det var gøy for oss og se de på fullbane-spill også.

Rune Mølnvik var blant spillerutviklerne i Mo i Rana, og har i helgen kjent på at det var mange lærevillige, treningsvillige og nysgjerrige spillere på SPU. I tillegg trekker han fram at det var fine øvelser som gir utvikling og mestring for spillerne.

Samlingene har ikke kun bestått av håndballtreninger, men har også inneholdt foredrag og spillermøter. Fokuset har ligget på forventinger, kultur, 24-timersutøveren og målsettinger. Dette er nok for mange av spillerne nytt, men vi stiller krav når de deltar på samlinger hos oss. Jan Sindre Bergsvik var blant spillerutviklerne i sving denne helgen, og han kommenterer disse prosessene slik: 
- Kanskje overrasker vi ungdommene når vi ber dem vurdere sine ferdigheter og sette seg mål for hva de vil bli bedre til, og hva de skal prioritere å utvikle. Det er ikke alle ungdommer som er vant til å gjøre slike oppgaver. I alle fall ikke prioritere blant flere mål

For å få til disse samlingene er vi helt avhengig av god planlegging i forkant, og arrangørklubber som tar på seg dugnad og bistår. Dette vil vi trekke mer frem i en egen sak som kommer senere denne uken!