Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023-09. RIL - gruppebilde.jpg

Dobler antall rullestolhåndballag

To av tre lag i rullestolhåndball hadde avkast i helgen, det ble suksess for både Ranheim IL og Nordstrand.

- Nå er det totalt seks klubber som tilbyr denne aktiviteten. Fra før er dette tilbudet tilgjengelig i Follo, Årstad og Elverum, men i løpet av høsten vil tre nye klubber komme i gang: Nordstrand, Ranheim og Ålgård. Nordstrand og Ranheim hadde Avkast for sine lag i helgen, og det ble en stor suksess!

Det sier prosjektleder for inkludering i Norges Håndballforbund, Eva Skei. Hun var selv til stede under Avkast for Ranheim IL og melder om godt oppmøte og god stemning. Det bekrefter hovedtrener Ranheim IL Rullestolhåndball, Martine Rogneby Haglund.

Martine fortsetter "Avkast var fantastisk gøy, det var totalt 12 deltakere på treningen i helgen. Hovedfokuset var ballbehandling og mestring, og det bar preg av mestringsglede, oppmuntring og litt konkurranseinstinkt. 

Etter avkast har flere tatt kontakt, og er nysgjerrige på hva rullestolhåndball er, og om de får lov til å være med på trening. Ranheim IL har allerede fått respons fra 4 nye spillere som ønsker å være med på neste trening, dette bekrefter at det er et behov for dette tilbudet i Trøndelag. Vi er veldig takknemlige for at Ranheim sammen med Paraidrettssenteret ønsker å bidra til å utvide rullestolhåndball-tilbudet i Norge."

Dette er en spennende, attraktiv og fartsfylt aktivitet for personer med en fysisk funksjonsnedsettelse. Tilbudet er til begge kjønn i alderen fra 15 år og oppover. Treningene skal være lavterskel med fokus på mestring, utvikling, tilhørighet, samhold og aktivtetsglede.

Ranheim fortsetter med trening hver lørdag på Paraidrettssenteret på Ranheim, kl. 12:00-14:00. Stoler og baller kan lånes på trening, så her er det bare å møte opp som man er.

Alle er velkommen til å prøve rullestolhåndball i de nevnte klubber og blir det behov for å starte opp flere steder, så er vi behjelpelig med det!

Ønsker du å vite mer om dette tilbudet? Ta kontakt med lagene direkte her:

Ranheim IL
Martine Rogneby Haglund, e-post: martinerogneby@hotmail.com

Elverum 
Susanne Utgård, e-post: susanneutgard@hotmail.com

Follo HK
Laila Horgen, e-post: laila.horgen@orkla.no

Nordstrand IF
Helene Utgård, e-post: helene@nordstrand-if.no

Årstad IL
Tommy Sørsdal, e-post: ymot@online.no