Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lovis og Tønne 640x360.jpg

Våre spillerutviklere ute på oppdrag i sommer

I sommer har vi flere av våre spillerutviklere ute på oppdrag for ulike yngre landslag.

Fredrik Tønne og Lovis Tönnies går trener 4 og er to av våre spillerutviklere. Disse har vist seg fra en god side og vært synlige, noe som har gitt de begge en mulighet til å representere med flagget på brystet som trenere. Fredrik Tønne har tidligere i juli fått muligheten til å være med i trenerteam med LM06 i European Open i Gøteborg. Lovis Tönnies skal senere i juli være med i trenerteam rundt LK06 i EYOF i Italia.

Vi har tatt en kort prat med Fredrik om hans tanker etter European Open:

- Å få spørsmål om å være med var veldig kult. Det har vært veldig lærerikt og en artig opplevelse. Hektisk så klart med stort sett 2 kamper om dagen, men utrolig moro! Det er en modell jeg har tro på. Tror nok mange land ville brukt European Open som trening til EYOF. Her får vi 2 helt forskjellige uttak av både spillere og trenere. Det gir mange fler internasjonal erfaring!

Det Fredrik referer til er at LM06 har tatt ut to ulike tropper til European Open og EYOF, slik at flere får muligheten. Dette har også LK06 gjort, der en gjeng skal spille EM i august i Montenegro, og den andre gjengen skal spille EYOF i Italia i juli. Her skal Lovis Tönnies, som til daglig er trener i Junkeren 1. divisjon kvinner, være med som trener. Vi har også tatt en prat med han om muligheten til å være med som trener her. Les videre om det under bildet.

Lovis Tönnes
Lovis Tönnies
Foto: Svein André Svendsen

-  Helt åpenbart er det en ære å bli spurt om å få være med yngre landslag på mesterskap. Jeg setter pris på at gode kollegaer i Region Nord har spilt inn mitt navn.

Vi spurte også hvilke forventninger og tanker Lovis har til EYOF:

- Når det kommer til mesterskapet og forberedelsene er det først og fremst en fin mulighet til å jobbe med noen av de unge og ambisiøse utøverne vi har i Norge, og for egen del å bli litt kjent med landslagssystemet. Både for meg og for mange av spillerne blir dette en ny opplevelse, og forberedelsene handler i stor grad om å skape trygghet, med stort fokus på egen prestasjon. Utover det blir det spennende å møte andre håndballkulturer i EYOF, stifte nye bekjentskaper, og få et innblikk i håndballen som spilles utenfor Norges grenser.

- Både for oss trenere og for spillerne skaper det veldig gode referanser, både på hva vi allerede er gode på, men også hva vi kan plukke opp fra andre nasjoner, og bruke i egen utvikling.

Det blir spennende å følge Lovis og gjengen i EYOF siste del av juli. 

Vedrana Terzic
Vedrana Terzic
Foto: Svein André Svendsen

I tillegg har Kari Aalvik Grimsbø har vært med LK04 på Scandinavian Open Championship (SOC) i Norge tidligere i juni som målvaktsressurs, mens Vedrana Terzic som også er vår målvaktsressurs skal være med LK06 på EM i Montenegro i august. 

Vi er stolte av å ha regionale spillerutviklere representert på landslag også, og ønsker de som enda ikke har vært ute på oppdrag i sommer, masse lykke til!