Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

spillereRTS23.jpg

- Pushet ut av komfortsonen, spesielt på det sosiale

175 spillere født i 2008 var samlet på Orkanger for Regional Talentsamling. Vi har tatt en prat med noen av dem.

Talentsamlingen er en regional referanse- og påvirkningsarena hvor spillerne skal få erfaringer på hva som kreves for å bli en toppspiller. På dag tre av samlingen var vi på besøk for å høre litt hvordan det har vært for utøverne. Da satt tre jenter fra ulike klubber på en benk utenfor skolen, og vi tok en prat med dem om samlingen:

- Vi har blitt pushet ut av komfortsonen, spesielt på det sosiale. Man må snakke med andre man ikke kjenner fra før. Det sosiale har vært veldig bra, de fleste er ikke med sine klubber, men blander seg med andre spillere og de ulike gruppene. Det har vært en god følelse å ha noen å gå til hele tiden, og at alle er så inkluderende og åpne for å bli kjent.
(Leah, Imke og Maja)

I tillegg til det sosiale har jentene opplevd samlingen som lærerrik, spennende og veldig artig. De nevner mange nye øvelser, og også en del harde økter, i tillegg til å bli kjent med mange nye mennesker som har vært imøtekommende.

Jentetrio RTS23 640x360.jpg
Maja Ryttervoll (Røros), Imke Schäfer (Tromsø) og Leah Emilie Jakobsen (Sørreisa).

"Det har vært mange nye øvelser"

Vi stoppet også noen av gutta som spilte basket utenfor skolen, og hørte deres tanker om samlingen. De var enstemmig om at det har vært fine dager på Orkanger hvor de har lært mye.

- Vi har lært viktigheten av næring. I håndballøktene har vi arbeidet med forsvar og angrep, spesielt utgruppert forsvar har vi lært en del. Det har vært mange nye øvelser. Det artigste med samlingen har vært å bli kjent med nye folk, men også å oppleve å spille med nye spillere. Det var også artig å være i styrkerommet og lære mer teknikk og hvilke øvelser det er anbefalt å jobbe med.

- I tillegg har vi har jobbet med det sosiale og utfordret oss på å bli kjent med andre. Det har vært mest guttastemning og vi har sammen blitt en god gjeng hvor alle er godt kjent på tvers av klubber og soner. Det har vært nye opplevelser som jeg tar med videre.
(Adrian, Einar, Andreas og Magnus)

Gutteintervju RTS23 640x360.jpgAdrian Asphaug (Bodø), Einar Sandvik (Bravo), Andreas Holm Høyvik (Brønnøysund) og Magnus Skaufel Hindbjørgmo (Bossekop).

Reiseveien var verdt det

Mange av spillerne på samling har lang reisevei, noe som kan kreve en del ekstra av de spillere. Vi stilte også noen spørsmål om hvordan det har vært for de enkelte, og hva de har lært på veien.

- Slitsomt, men artig å være med andre på flyplassen og finne hverandre. Det har vært artig å prøve å reise alene, og få bestemme litt selv. Å reise med bare venner har vært litt artig å prøve, og vi har lært en del på turen.
(Leah, Imke og Maja)

- Det har vært verdt det å reise så langt for samling. Artig og fikk nye opplevelser på reisen som vi kan ta med videre. Mye læring i det også.
(Adrian, Einar, Andreas og Magnus)

Spillerne tar med seg mye tilbake til klubb

Gjennnom dagene på Orkanger er det mye forskjellig spillerne skal gjennom, og det er like stort fokus på det som skjer utenfor håndballbanen, som det som skjer på håndballbanen. Spillerne blir utfordret på selvstendigheten, og de er oppfordret til å bruke notatboka si flittig. Både til å notere ned øvelser og program, men også for å notere ned tilbakemeldinger som gis under økter og på møter, og andre erfaringer og tanker som kan brukes til videre utvikling.

- Testet nivået med de beste, noe som har vært lærerrikt. Vi tar med tilbakemeldinger fra trenerne tilbake til klubb. Og vi har fått ulike aspekter ved spillet vi kan jobbe med og ta med videre. Tar med oss mye læring på ulike områder. 
(Adrian, Einar, Andreas og Magnus)

Veien videre

Denne samlingen er et steg av mange i vår spillerutviklingsmodell, og det er mange flere tiltak spillerne kan bli tatt ut til i årene som kommer. Både spillere som har deltatt på denne Regionale Talentsamlingen og de som ikke fikk muligheten denne gangen er aktuelle for videre tiltak. Mye av kommunikasjonen fra trenerne på samlingen er at det er opp til spillerne selv hva de gjør med de verktøyene de har fått nå, og de har selv et ansvar for videre utvikling. Noe som også gjelder de som ikke har deltatt på samlingen. Sommerferien er en fin mulighet til å ta ansvar for den fysiske treningen, og virkelig ta steg og få noen fordeler til sesongstart. Det kommer også tips til sommertrening på handball.no, i tillegg til at du allerede kan finne masse her.