Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_8817.jpeg
Fra ventstre: Martine Dahl Larsgård (klubbrådgiver), Mats Langtinn (leder i håndballstyret), Randi Stormyr (nestleder i håndballstyret), Trine Ulfsnes (sekretær i håndballstyret) og Berit Kvåle (soneleder).

Første klubb sertifisert på nivå 1 fra Region Nord

Aure er Region Nords første klubb sertifisert på nivå 1 i Klubbhuset!

Region Nords første klubb sertifisert på nivå 1 i Klubbhuset er Aure!

Aure IL består av 6 avdelinger, og driftes økonomisk av seg selv. Idrettslaget består av 505 medlemmer, og har en daglig leder som jobber 50%. Håndballavdelingen er nest størst med 118 medlemmer. Styret i Aure IL håndball består av 6 medlemmer (3 kvinner og 3 menn), alle jobber frivillig. Medlemmene i håndballen spiller i Aure fra de er en del av det de kaller minihåndball, frem til de er 15 - da flytter de gjerne til de større byene for å gå videregående skole. Avdelingene i idrettslaget samarbeider om de samme barna, og er avhengig av ildsjeler som får det til å gå rundt. Styret opplever at frivilligheten har gått ned etter covid. Dette er noe styret jobber med, og har hatt fokus på gjennom arbeidet med klubbhuset. Håndballen på Aure startet i en liten gymsal før de fikk en hall i 2013.

Aure hadde besøk av klubbrådgiver i slutten av april. Der jobbet de med dommerarbeid i klubb slik at de kan beholde de som flytter i egen klubb som dommere. Aure ble også introdusert for Klubbhuset denne kvelden, og fikk en gnist til å sette i gang ordentlig med arbeidet for å bli en nivå 1 klubb. De så selv at de hadde mye på stell fra før, ut i fra de kravene som er satt i Klubbhuset. Resten av kravene var ting de ønsket å få på plass. Det forrige styret hadde jobbet med en sportslig plan som ga dagens styre et godt utgangspunkt i arbeidet mot sertifisering. Styret har i denne prosessen jobbet med dokumenter som til slutt skal bli en klubbhåndbok for medlemmer i Aure IL håndball. Denne skal legges ut på hjemmesiden til Aure.

Det som var helt nytt for klubben var å lage en oppstartsplan for nye lag. En slik plan erfarte Aure at var til god hjelp til å få organisert oppstarten for nye lag. Både for trenere og for spillere. Det Aure opplevde som mest utfordrende var idrettens systemer – mangel på tilganger og feil som gjorde at det var vanskelig å få oversikt. Spesielt dette med trenerkompetanse 1 var utfordrende, da det ikke var noen enkel måte å få ut en oversikt over det på.

Det å ha blitt en nivå 1 klubb gjør at klubben har fått strukturert mer, og de som kommer inn som nye styremedlemmer slipper å finne på kruttet selv. Selv sier klubben at det har vært god oppfølging av klubbrådgiver, der hun bare har vært en telefon unna når vi har hatt spørsmål. Det har vært godt å få rydda opp, og vi har lært mye av denne prosessen. De innrømmer at det er stas å være først i Region Nord, og som en av de tre første i Norges Håndballforbund. De håper at dette arbeidet kan overføres til noe godt for de andre avdelingene i idrettslaget også. Nå skal klubben ha fokus på håndballskolen med Byåsen de skal arrangere i august, og la sertifiseringen synke inn over dem. Likevel frister det å gå videre til nivå 2 neste år.

Region Nord ønsker å gratulere Aure med å ha blitt en nivå 1 klubb, og takker for et godt samarbeid i prosessen mot sertifiseringen. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet!

Ønsker din klubb å vite mer om Klubbhuset eller er interessert i å få strukturert mer? Ta kontakt med din klubbrådgiver!

IMG_8811.jpeg

Ole Ivar Vean (representant fra hovedstyret) og Lise Merethe Gellein Torset (dommerkontakt i håndballstyret) var også tilstede. Håndballstyrets arrangementsansvarlig, Henning Strupstad, var bortreist og kunne ikke delta. Jan Olav Ramsvik var heller ikke tilstede, han er også styremedlem i håndballstyret.

IMG_8814.jpeg

IMG_8824.jpeg