Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

spillereRTS640x360.jpg

Det handler om å gå utafor komfortsonen

Det er en viktig egenskap, sier spillerutvikler Lovis Tönnies, når 175 talenter møtes i Orkanger.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

100 jenter og 75 gutter fra hele Region Nord er innkalt til samlingen som ble innledet fredag 23. juni og som strekker seg over fire dager. I år er det årskullet 2007 som er innkalt. Videre skal aktuelle spillere etter regionale samlinger bli fulgt opp mot og i gutte- og jentelandslag. 

Hva ser så trenerne etter når den store gruppen 15-åringer kommer for å vise seg frem i Orkanger?

Innsats og tørre å prøve nye ting

-  Man har en tendens til å være litt nervøs når man er på slike samlinger, men det handler om å gå utafor komfortsonen og lære å ta ansvar for seg selv, sier spillerutvikler Lovis Tönnies. Jan Sindre Bergsvik og Lovis er spillerutviklere på hver sin jentegruppe, og også Jan Sindre påpeker at det er den oppsøkende spilleren som vil det lille ekstra som skiller seg ut. - Det er en gjeng påkoblede jenter, med gode ferdigheter. 

Jan Erik Wiedemann er i år spillerutvikler på guttesiden, og også han påpeker at de ser etter noen med "x-faktor", hvor noen har fysiske egenskaper, andre tekniske. 

lunsj640x360.jpg

Fokus på trygge rammer

- Vi har fokus på det taktiske, det utgrupperte forsvaret og at vi gir litt enkel input som de kan ta med seg tilbake til klubb. Det viktigste er at man lærer under trygge rammer, hvor man kan prøve seg fram, sier Lovis. - Det er viktig å rose det som ikke gikk helt riktig også, for det er viktig at spillerne tørr å prøve ting selv om de ikke lykkes helt. Det skaper en trygghet, og at det er lov å prøve. 

- Treningene er knyttet opp mot det som landslagene har. Vi prøver også å utvide begrepene deres, og prøver å etablere et felles språk, Sier Jan Erik Wiedemann. - Det er viktig for oss spillerutviklere at spillerne reiser herfra med en ordentlig god følelse og følelsen av ei læringsrik helg. 

Mange spennende spillere

Jan Sindre trekker fram at det er ei jevn og god gruppe, med lite tekniske feil. På guttesiden er det også mange spennende spillere som har gode forutsetninger. 

gutterRTS640x360.jpg

Veien videre

- Man ser at det i forkant av samlingen kan ha vært litt sykdom, skader og treningsfrie perioder som gjør at man ikke klarer å prestere slik man har gjort i klubb, sier Lovis. De vil derfor presisere at uttaket ikke er så viktig, og heller prøve å ufarliggjør dette med uttak for spillerne. - Veldig mange har en tankegang hvor det er alt eller ingenting, og dette stemmer ikke. De som faller ut nå kan ha like gode muligheter i framtiden, og da er det viktig med samarbeid opp mot klubbene for å fange opp de talentene som er ute i klubb.