Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SPU samling Alta.png
Gutter 2008 på SPU og inspirasjonssamling i Alta

Vellykket samling i Alta

2.-4. desember arrangerte NHF region Nord SPU- og inspirasjonssamling for spillere født 06, 07 og 08.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 2. desember ble det ordnet med felles buss fra Kirkenes og Tromsø som plukket med seg spillere på vei til Alta. Det var ordnet med overnatting i Finnmarkshallen fredag til søndag, med felles måltider organisert av dugnasgruppe fra Alta herrelag.

Victoria Koen og Ivan Kovacic kom opp fra Trondheim som spillerutviklere og foredragsholdere på trenerforum. Det var også tre lokale spillerutviklere tilstede denne helgen; Håvard Brekmo, Kristian Agledahl og Rune Skaufel. Treningene foregikk på lørdag og søndag, hvor tematikken på øktene var kast og mottak, skuddteknikk, individuelle forsvarsferdigheter, linjespill, finteknikk og duellspill.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SPU 2 640x360.png

Trygg og inspirerende opplevelse for spillerne

Under samlingen ble det også arrangert treneforum med faglig påfyll, hvor trenerne også var velkommen til å overvære øktene på gulvet for inspirasjon. Det var ca. 20 trenere som deltok på trenerforum og observerte øktene i hallen.  

Trenerne for Kirkenes J08, Lisa og Hanne, var spesielt fornøyd med å kunne snakke med andre trenere og få inpsirasjon til øvelser med ulike pasningstekniker og bevegelse. - Vi synes trenerne som hadde 08 jentene gjorde samlingen til en trygg og inspirerende opplevelse for spillerne. - Veldig fornøyd med foredraget også, som omhandlet blant annet hvordan trene styrke med spillere, da det kan være vanskelig å vite hvor mye dette bør inngå i treningene.

Trenerforumet inneholdt:

  • Foredrag 1: Spillerutviklingsmodellen i region Nord og spillerutvikling (Victoria Koen)
  • Foredrag 2: Fysisk trening for håndballspillere (Ivan Kovacic)
  • Foredrag 3: Den gode økta og kulturbygging (Victoria Koen)

I tillegg var det satt opp til at man fikk 4 ulike tema, og 2 ulike øktoppbygninger og øvelser per tematikk. Dette gjorde at det for trenerne også var aktuelt og mulig å se alle øktene med ulik inspirasjon og faglig påfyll.

Artikkelen fortsetter under bildet.

trenerforum 1.png

Videreføring av øvelser til klubb

Ariana fra Vadsø Jenter 2007 var en av deltakerne på samlingen i helgen, 
- Håndballtrenining er det som motiverer meg til å stå opp om morgenen, og når jeg fikk vite at jeg skulle få være med på samlingen i Alta ble jeg veldig glad! Ariana syns det er ekstra gøy å få spille med spillere fra andre lag i regionen, og syns temaene på samlingene var veldig gode. - Jeg var veldig fornøyd med trenerne, jeg følte meg sett og ivaretatt. Man er selvfølgelig alltid litt nervøs før slike samlinger, men man glemmer det fort når øktene er så spennende og inspirasjonssrike. 

- Vi hadde trening på mandag med Vadsø Jenter 2007 hvor vi hadde samme øvelser som på samlingene, da treneren vår hadde filmet samlingene for å kunne gjenbruke øvelsene. 

Spillere fra Nord-norge er vant til å måtte reise mye med buss og bil over lengre strekninger for å få gjennomført treninger og kamper, og Ariana trekker frem at denne helgen, inkludert reise, overnatting og måltider var en veldig godt gjennomført helg av arrangørene. 

Ariana fra Tromsø Jenter 2007 var også godt fornøyd med samlingen. - Det var bra at trenerne la opp til at vi skulle utfordre oss selv, slik at vi kunne utvikle oss videre. Jeg kommer til å ta med meg flere av øvelsene og bruke de i klubb. 

Du kan lese mer om SPU og inspirasjonssamlinger her.

samling Alta 540x360.pngGutter 2006/2007

SPU 3 640x360.pngJenter 2006/2007

SPU Alta 1 640x360.pngJenter 2008