Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KastballenMoanskole640x360.jpg

Kast ballen - inkluderende for alle elevene

Moan skole var en av skolene som var med på Kast ballen-tiltaket i fjor. De deler sine erfaringer med oss.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor fikk mer enn 54 000 elever fra 600 skoler en introduksjon til lek med ball på skolen, og påmeldingen for høstens Kast ballen er i gang. 

Vi har snakket med Hanne Iversen som er lærer for 3. trinn på Moan skole, hvor hun forteller at Kast ballen var noe som engasjerte elevene, og som vekket en nysgjerrighet for håndball hos mange elever.

- Opplegget var inkluderende for alle elevene. Det var ikke fokus på konkurranse, men teknikk og ballferdigheter ut fra elevenes forutsetninger. Vi likte spesielt godt samarbeidsoppgavene, og merket at elevene samarbeidet godt for å få til øvelsene. Opplegget er kjønnsnøytralt, som gjør at elevene opplever samhold på tvers av kjønn. 

KastballenMoanskole1640x360.jpg

Elevene har i ettertid av tiltaket etterspurt håndballaktiviteter i kroppsøvingstimene. De har benyttet seg av noen øvelser og leker i etterkant, men ettersom Moan skole ligger langt nord i Norge og ikke har tilgang på innendørshall er det ikke mange månedene de kan holde på med håndball utendørs.

- Det hadde kanskje passet bedre for vår del å gjennomføre Kast ballen tidligere på høsten, da vi opplevde å få snø tidlig på høsten og all aktivitet foregikk utendørs. Sett bort fra det så sitter vi igjen med en veldig positiv opplevelse, sier Hanne. Elevene møtte opp i timene med positivitet og glede, og de fikk trent på både grovmotorikk, finmotorikk og ballkontroll. 

Hanne trekker frem at som distriktsskole er tilbudet som elevene kan delta på begrenset lokalt, og det var derfor ekstra fint for de å få være med på Kast ballen. 

Elevene sendte brev til Hummel

3. trinn på Moan skole var veldige engasjerte i Kast ballen, og de ble også opptatt av plastforbruket til Hummel. Elevene sendte brev til Hummel, hvor miljøinitiativet til elevene har ført til at Hummel slutter med å pakke håndballene i plast. 

- De var veldig stolte av å komme i lokalavisen for sit miljøengasjement. Vi er glade for at elevene har fåt erfare at selv de som er barn har en stemme i kampen om en bedre framtid, sier Hanne Iversen. 

Les mer om Kast ballen her