Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20190926-LKS-Braseth,-Sundet_640x360web_Foto-Vidar-Ruud-NTB-scanpix.jpg
Foto: Vidar Ruud, NTB

Leif André og Eskil: Samhold i paret er viktig!

For at et dommerpar skal være best mulig på banen, må man også fungere godt utenfor banen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ett av Region Nord og NHFs fremste dommerpar, Leif André Sundet og Eskil Brsseth, har jobbet mye med å bygge relasjon siden de startet å dømme sammen for mange år siden.    

- Hvordan vi jobber med dette har endret seg siden starten og fram til i dag. I dag er det mest rutine, men vi jobbet mye og lenge for å få en god relasjon og finne vår stil i starten av karrieren. Det som er den røde tråden i arbeidet, er at vi alltid har ment at håndballdømming er artig og at det skal være lystbetont, sier de.

- All den tiden vi investerer får vi igjen med gode minner og fine opplevelser, og det er viktig. Det har vært viktig for oss å bygge et godt vennskap også utenfor banen. Vi bruker en del tid sammen (reise til/fra kamp, på turneringer osv.), og da er det viktig at vi kan finne på ting sammen som ikke er håndballrelatert. Om ikke den tiden også er bra, så vil ikke håndballdømmingen bli noe artig. I starten av karrieren brukte de mye tid på å finne ut av hverandres interesser og bli kjent, legger dommerduoen til.

Hør på Leif André og Eskil sine beste tips her: