Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019_NHF-RN_logo_bla.jpg

Vil du være med i vårt Ungdomsråd?

Gjennom NHF RNs Ungdomsråd skal ungdom få muligheten til å ta eierskap over egen aktivitet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk håndball ønsker at flest mulig ungdom er aktiv lengst mulig. Gjennom NHF Region Nords Ungdomsråd skal ungdom få muligheten til å ta eierskap over egen aktivitet. Formålet er å sikre at ungdommer får en arena der de kan øve, lære og utvikle seg som ledere. Nå kan du søke om å få plass i NFH RNs Ungdomsråd.

Ungdomsrådet har som formål å forberede deltakerne på lederverv i ulike deler av norsk håndball. Ungdommene skal få relevant kompetanse til å delta aktiv der beslutningene tas i vår region. Kunnskapen og verktøyene ungdommene lærer vil gjøre det enklere å forstå, og kunne ta på seg medansvar i egen klubb. Monica Ibsen, som i dag er ansatt i regionen, har selv sittet i Regionstyret. Hun tror Ungdomsrådet er et godt tiltak:

- Jeg satt selv i Regionstyret som ungdomsrepresentant tilbake i 2014. På den tiden savnet jeg det vi i NHF Region Nord er i gang med å starte nå. En trygg arena sammen med andre ungdommer, hvor man kan få tilhørighet, og en mulighet til å utvikle seg innen styrearbeid og organisasjon – uten at det er så «farlig», rett og slett. Kun en råbra øvingsarena!

Se protokoll fra Regionstinget 2020 her.

Ungdomsrepresentant inn i Regionstyret

Siste tingperiode har det ikke vært en ungdomsrepresentant i vårt Regionstyret. På Regionstinget 2020 ble det vedtatt at i 2023 skal vi gå tilbake til å ha en ungdomsrepresentant på under 26 år i Regionstyre vårt. Gjennom Ungdomsrådet håper vi å finne gode kandidater til å fylle et slikt verv.

- Vi ser for oss at Ungdomsrådet skal få lov til å jobbe litt som Regionstyret vårt. De vil få noen saker som tas opp i Regionstyret for å komme med ungdommenes mening. De vil da også få muligheten til å øve seg på å forberede argumenter for eller imot et forslag på et vedtak, fortsetter hun.

I tillegg til all kompetansen deltakeren tilegner seg, skal det være et stort fokus på selvtillit, selvfølelse og det å være del av et team. Ikke nok med det gis får ungdommene sjansen til å få medvirkning i saker som angår både regional og kanskje også nasjonal håndball.

Hva?
Ungdomsrådet skal består av opptil 12 personer som ønsker å utvikle seg innen ledelse.        

Hvem?
Ungdomsrådet passer for deg som er nysgjerrig og lærevillig. Du bør ha interesse for håndballen og organisasjonsutvikling. Du er 16-23 år.

Hvorfor?
Norsk idrett jobber for at flest mulig ungdom er aktive i idrettslaget lengst mulig, ikke bare som utøvere, men, som utøvere, trenere, dommere, styremedlemmer, ledere og frivillige. I NHF Region Nords Ungdomsråd skal ungdomme få diskutere, samarbeide, øve og lære mer om nasjonal og regional håndball.

Hvordan?
Ungdomsrådet vil parallelt følge årshjulet til Regionstyret. Ungdomsrådet blir presentert en spesiell sak de skal ta stilling til, eller andre ulike utfordringer knyttet til et styremøte. Ungdomsrådet vil innom for eksempel:

  • Forberedelse til styremøtene
  • Mål- og handlingsplan, strategiplan
  • Årshjul og styrearbeid
  • Styremedlemmenes arbeidsoppgaver
  • Diskusjon og debatt
  • Kunnskap om NHF innen trener, dommer, spillerutvikling, anlegg, klubb o.l.
  • Utfordringer og muligheter for norsk håndball i fremtiden.

Endring i program kan forekomme. I hovedsak gjennomføres treffene digitalt gjennom Teams.

Trykk her for å sende inn søknad.

Søknadsfrist 3. oktober 2021. Ved mange søkere ser NHF Region Nord seg nødt til å velge blant kandidatene.

Ved spørsmål, kontakt:

Inger Johanne Bakke

Inger Johanne Bakke

Leder Spill og Trening/Fagutvikling

Epost: inger.johanne.bakke@handball.no
Mobil: 918 05 206

Leder Spill og Trening (RN) og ansvarlig for spiller- dommerutviklingsaktiviteten, NHFs Spill og Trening Sentralt, Mål- og handlingsplan, Topphåndball, Tilrettelagt håndball.