Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019 Skadefri 640x360.png
Grethe Myklebust. Foto: Monica Ibsen

- Hvordan holde spillere skadefri?

På Håndballforum ga Grethe Myklebust oss et innblikk i et viktig tema for norsk håndball.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grethe Myklebust (født 8. juni 1958) er professor ved Norges idrettshøgskole (NIH) - seksjon for idrettsmedisinske fag. For over 100 deltakere delte hun sine beste råd og erfaringer knyttet til tematikken skadeforbyggende trening, overbelastning og fokus på oppvarming.

Einar Klingenberg (Trønder-Lyn) er trener for flere lag, spesielt i årsklassene 11 til 16 år.

Hvilke tanker sitter du igjen med etter foredraget? 

- Jeg kjenner på at treningene ofte kan havne i et fast mønster: Først blir oppvarming, og da er det fort gjort at det er akkurat den samme som forrige økt osv. Oppvarmingene kan være mer varierte, og inneholde flere skadeforbyggende øvelser.

- Vi som klubb er egentlig ganske flinke på skadeforebygging, men vi kan alltids bli bedre. Og fokuset blir også å ikke tenke på at det er så "vanskelig" å gjennomføre det. Vi må gjøre det morsomt for barna.


Einar Klingenberg ble velfortjent tildelt NHF Region Nords "Årets beholdepris" i 2016.

Flere som deltar på Håndallforum har en viktig oppgave i å videreformidle  budskap og informasjon fra foredragene. Hva er viktig for deg å fra dette foredraget å ta med videre til trenerne i Trønder-Lyn?

- Skadeforebygging kan høres litt kjedelig ut for en 12-åring, men det finnes jo mange artige og varierte øvelser der ute. Jeg skal gjøre en jobb med å inspirere de andre trenerne til  å ta i bruk disse verktøyene og øvelsene. Dette er et viktig tema og tips jeg garantert skal bringe videre, avslutter han.

Vi oppfordrer alle til å legge inn mye tid på skadeforebyggende trening kommende sesong. Lykke til!

Trykk her for å komme til Skadefri.no.