Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

image00g3.jpg
Trygg/Lade J2010 er klar for ny sesong - i helt nye treningsklær. Foto: Privat

Fotball om sommeren, håndball om vinteren

Det arbeides aktivt for at "flest mulig blir lengst mulig" hos Trygg/Lade J 2010 - uansett hvilken aktivitet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter fotballsesongen kunne trenerne til de blåkledde fornøyd telle hele 20 navn på papiret. Bare noen få uker etter oppstart kunne det jubles på nytt - fem nye lagvenninner var på plass:

- Mye av dette skyldes nok at jentene selv fremsnakker håndball, og rekrutterer flere til å bli med på håndballtrening, sier hovedtrener Ronny Spachmo.

Ronny er også blant trenerne som blir med jentene ut på fotballbanen om sommeren. Det samme trenerteamet følger deretter jentene inn igjen til håndballhallen når det nærmer seg høst:

- Barneidretten i Trygg/Lade tilbyr ballspill i sesonger, altså fotball på sommeren og håndball på vinteren. Det er en faktor vi er fornøyd med på laget, fortsetter Spachmo.

- I tillegg har vi god dialog med klubben om treningsdager, da vi vet at jentene har mange andre aktiviteter som dans, turn osv. Vi har fått ønskene våre oppfylt, slik at vi har unngått dager vi vet de har andre aktiviteter. Dette har mye å si for oppmøte.

Håndballsesongen ble startet med sosial samling på klubbhuset. Brettspill og andre sosiale aktiviteter ble gjennomført, samtidig som trenerne serverte hamburgere og brus. Slike samlinger liker jentene godt!

Utvikling og mestring i fokus
Trenerteamet legger opp treningene med en god kombinasjon av gjennkjennbare øvelser, som gir utvikling og mestring, og nye øvelser for å skape variasjon. Etter hvert som ferdighetene til spillerne øker, justeres vanskelighetsgradene på øvelsene. Dette kommer godt med, hevder treneren:

- Vi har troen på å differensiere noe etter ferdighetsnivå på treningene. Vi kan ha de samme øvelsene, men legger vekt på litt ulike momenter, og derfor kan vi øke eller minke vanskelighetsgraden. Dette gir flere mestring, totalt sett. Så avslutter vi treningene med spill.

- I kampsituasjoner er vi bevisst på inndelingen av lag. Dette gjør vi for å utfordre noen av jentene til å ta mer ansvar, slik at de ikke alltid stoler på at andre gjør jobben for de.

Slik situasjonen har vært nå, har ikke jentene spilt noen kamper denne sesongen. Til tross for at det har vært åpnet opp for det, har heller laget fokusert på treningsøkter;

- Vi er priviligerte som har kunne trent to ganger i uka stort sett gjennom hele sesongen, og det har betydd så mye for oss at vi ikke har tatt noen sjanser med å blande oss med andre skolekretser enn Lade og Lilleby skole.

Klar for nye sesonger - i nye klær
Nye sponsorer har bidratt til at håndball- og fotballaget har fått helt nye treningsklær.

- Jentene ser nå frem til å spille kamper igjen, og spesielt til å vise frem sine nye treningsdrakter på banen, avslutter treneren. 

Vi ønsker Trygg/Lade Jenter 2010 masse lykke til videre med aktivitetene - enten de er ute eller inne.