Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

image0000011.jpg

Melhus G14 har opprettholdt aktiviteten

Treningsvillige barn, dedikerte trenere, en kommune som tilrettelegger og en stor dose dugnadsånd.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette hevder leder for håndballgruppa, Jan Frode Hatlen, er suksessfaktorene for at Melhus Håndball både kunne, og kan fortsette med, å tilby aktivitet for store og små under pandemien.

- Lagene i Melhus, som J11 og G14 er gode eksempler på, har så lenge det vært lov hatt en eller annen form for aktivitet. Fra styrkeøvelser i skogen, løpeturer og i de beste periodene i høst; full trening og kampaktivitet, forteller Hatlen.

- Barna og ungdommene i Melhus håndball er veldig dedikert og treningsvillige, selv når aktivitetene har vært tvunget til å gjennomføres på alternative måter, fortsetter han.

Gutter 14 har i en årrekke hatt ettermiddags- og kveldstrening med kveldsmat i hallen. Dette har de opprettholdt også gjennom høsten, ved at hver spiller sitter på hvert sitt bord. Med litt kreativitet så kan man følge reglene om trygg avstand - og det har klubben fått inntrykk av gir stor glede til spillerne:

- Våre barn og ungdommer tjener på et stort engasjement fra trenerne. De har vært endringsvillige, slik at man har fått til både trening og ivaretatt samholdet i laget. Treningsgleden gjelder for både barn og voksne!

(Saken fortsetter under bildet.)image00000211.jpg
Foto: Privat / Med Valery Putans som trener blir det mye fokus på fysisk trening. Kommunens styrkerom i håndballhallen har blitt godt brukt siden pandemien kom til Norge.

Stor håndballinteresse i kommunen

Men det er ikke bare innad i lagene og klubben håndballinteressen er stor. Hatlen skryter godt av Melhus kommune, som har lagt godt til rette for at idrettslaget kan gjennomføre aktiviteter. I høst godkjente kommunelegen at det kunne være litt publikum på tribunen - noe lederen er overbevist er positivt for barnas opplevelse:

- Det engasjementet som vises for håndballen i Melhus har bidratt til en god dugnadsånd. Foreldregrupper stiller opp, og gjennomfører arrangementene på en god måte. Den støtten barna får i en slik tid, også fra tribunen på kampene, tror vi normaliserer livet til barna og gir dem glede i en tid dominert av pandemien. 

Hva tror du er årsaken til at dere har lykkes?

- I den grad vi har lyktes (på lik linje med mange andre) så har det skyldtes mange støttespillere som har brukt tid på å legge til rette for håndballen gjennom å revidere koronainstrukser for kamper og trening, gjennom å legge opp til utendørs trening når det var nødvendig og gjennom å stille opp for utøverne våre.

- Klubbens motto er «Håndballglede for alle» og gjennom engasjement og lojalitet til mottoet har vi klart å ha mye aktivitet i høst, og vi håper vi får til dette videre i 2021 også!

Vi ønsker Melhus IL Håndball lykke til videre med aktiviteten, både med og uten ball.

image0000051.jpg