Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen
Annonse:
Dokumentarserie om Miniheltene og Hjerteligaen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

received_399775224548696.jpeg
Glad og ivrig gjeng på Melhus Håndball J09! Foto: Privat

- Utsultet på trening og sosial omgang!

Samarbeid på tvers av idrettene, og sosialt fokus er avgjørende, mener treneren til Melhus Håndball J09.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per dags dato er det 18 positive, ivrige og aktive jenter som spiller på Melhus Håndball J09. Og at de er aktive, det er det ingen tvil om! I tillegg til håndballen, trives de fleste jentene også med fotball, dans, svømming, turn, orientering eller musikk i tillegg.

- Vi har stort sett vært samme antall jenter i flere år - noen har sluttet og noen er kommet til. Jentene er ivrige og kommer på treninger to dager i uken, og vi har to lag i seriespill. Ett i Gaudalsserien og ett i Trondheimsserien. Dette synes jentene er spennende, og de ønsker helst å spille enda flere kamper, forteller trener Camilla Solberg.

- Vi rullerer på laget hele tiden slik at alle får spille sammen med alle. Dette er viktig for oss i og med at jentene har tilhørighet på tre forskjellige skoler. Det å bli kjent med alle er en viktig trivselsfaktor. Vi opplever at det er et godt samhold i laget vårt, forsetter hun.

Året 2020 satte raskt en stopper for cuper, som ellers er en viktig del for å ta vare på samholdet i laget til jentene. Heldigvis har de stort sett hatt muligheten til å få trent og spilt kamper. Når forrige sesong brått ble slutt var trenerne veldig bekymret for at de kom til å miste spillere. En lang periode uten håndballkamper, som jentene synes er artigst, kunne gjøre det vanskeligere å beholde de. Men så snart det ble tillatt å møtes igjen utendørs i grupper, var Melhus-jentene og støtteapparatet godt i gang med å tenke positivt på situasjonen:

- Jentene var tydeligvis utsultet på trening og sosial omgang, for de aller fleste ønsket å delta. Da gjennomførte vi økter med lek, skadeforebygging, vannlek og alternativ trening. Vi hadde godt oppmøte på alle utetreningene før vi tok sommerferie. På høsten hadde vi en treningsdag, med flere treninger og mat mellom øktene. En suksess!, legger Camilla til.

20200616_181723.jpg
Jentene i full fart med uteaktiviteter. Foto: Privat

Pandemien har hindret for kveldsmaten og andre sosiale aktiviteter jentene ofte har etter trening. Så snart det tillates, er dette noe trenere vil prioritere å få i gang:

- Dette er noe jentene setter stor pris på, så vi skal få dette i gang igjen når vi har lov til det. Vi hadde juleavslutning før jul, med nissegrøt og kos før juleferien.

Samarbeid med de andre idrettene

Med en så aktiv og allsidig jentegjeng er det avgjørende å ha god kontakt med de andre idrettene:

- Vi har et godt samarbeid med de andre idrettene og prøver å ta hensyn til hverandre. Vi synes det er viktig at jentene driver med flere ting og blir allsidige. Vi har troen på at dette gir de et fortrinn som håndballspillere på sikt.
 
Nå gleder Melhus-jentene seg til et forhåpentligvis litt mer normalt år. Men det virker også som at de er klare for å holde i gang aktiviteten og samholdet i laget, enten den blir med eller uten ball - inne eller ute.